Сезонът на летните конкурси започна ударно за талантите на Студио

...
Сезонът на летните конкурси започна ударно за талантите на Студио
Коментари Харесай

Две награди Гран при и още много отличия за талантливите певци на Студио „Сарандев“ донесе уикенда

Сезонът на летните състезания стартира стремително за гениите на Студио за поп-рок артисти „ Сарандев “ при Младежки център – Добрич с вокални педагози Елена Карабельова и Жана Стефанова.

През миналия уикенд те участваха в четири разнообразни форума, като съумяха да завоюват общо 9 оценки, измежду които две награди ГРАН ПРИ.
Петнадесетият народен конкурс за млади реализатори на известна ария „ Морско конче “2022 – Варна донесе на „ сарандевци “ 4 награди. Безапелационно ГРАН ПРИ-то на състезанието сграбчи Мартин Стоянов. Щастливият победител отнесе в къщи голяма дървена статуетка, изобразяваща морско конче, направена особено за носителя на огромната премия, грамота и парична премия.  Малката Ивайла Михайлова пък съумя да се пребори за влиятелното Първото място във втора възрастова група. Денислава Димитрова се класира на челното Второ място в най-оспорваната трета възрастова група, единствено на крачка от върха. В четвърта възрастова група Александра Иванова също откри място в челната тройка. Тя бе отличена с Трета премия.

Мартин, Денислава и Ивайла имаха удоволствието да пеят на Гала концерта, който се организира късно нощес. В него по традиция вземат участие не огромен брой солисти и вокални обединения, избрани от журито като най-убедително показали се в конкурсната стратегия.
През уикенда в морската ни столица Варна се преведе и друго събитие, обвързвано с изява на млади поп реализатори – Песенният конкурс „ Киното – моя обич, моя ария “, който се организира в границите на Международния фестивал за младежко медийно изкуство „ Арлекин “2022. В този конгрес се показа надарената добричлийка Димитрина Германова от Студио „ Сарандев “.
Тя сграбчи Първа премия при самостоятелните реализатори с песента „ Оставаме “ от Филма „ Оркестър без име “. А в дует с варненката Мойра Янкова (нейна другарка и колежка от Държавна опера – Варна) тя завоюва огромната премия на състезанието – ГРАН ПРИ. Димитрина и Мойра впечатлиха журито с осъществяването си на песента “Beauty and the beast ” от кино лентата „ Красавицата и звяра “ и сграбчиха по този начин мечтания от всички участници чек от 1000 лева

Още едно надарено момиче на Студио „ Сарандев “ се показа в певчески конкурс през миналите два дни. Петя Минчева пътува до красивия черноморски град Поморие за присъединяване в Международния детски фестивал „ Корабът на изкуствата “, от където се завърна с Трета премия.

Двете дребни принцеси на Студио „ Сарандев “ – Сиана Славчева и Ванеса Кънчева доближиха и до по-далечна дестинация, с цел да мерят сили с други дребни артисти от цялата страна. Те участваха в VIII Фестивал-конкурс за вокални реализатори „ Вярвай, искай, можеш “2022 – Банкя. Представиха се в Категория „ Поп музика “ – първа възрастова група и съумяха да сграбчен оценки: Трета премия за Сиана и Специална премия за Ванеса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР