Сезонът на клей започва по традиция преждевременно със “златното турне

...
Сезонът на клей започва по традиция преждевременно със “златното турне
Коментари Харесай

Сезонът на клей започва преждевременно в Кордоба

Сезонът на клей стартира по традиция прибързано със “златното турне ” до Кордоба, Буенос Айрес, Рио де Жанейро и Сантиаго. Стартът е в Кордоба на 6 февруари, където лидер в схемата е локалният любим Диего Шварцман. Естествено, всичките шампионати са от най-ниската категория АТР 250 и са доминирани от представители на Латинска Америка.

30-годишният Шварцман предходната година стигна до полуфиналите в Кордоба, а по-късно игра за купата в Буенос Айрес и в Рио. Световният номер 28 е спечелил две от четирите си АТР трофеи точно на клея в Южна Америка - в Рио през 2018-а и в Буенос Айрес през 2021-ва.

Защитаващият купата си от предишния сезон Алберт Рамос-Виньолас ще се надява на нов съвършен рейд, като през 2022-ра загуби единствено един сет в триумфалната си седмица. Естествено, той не е единственият предходен първенец в схемата - там са и Кристиан Гарин (шампион от 2020-а), и Хуан Мануел Серундоло (шампион от 2021-ва).

Домакините ще се надяват на локален триумф, като Шварцман е единствено един от десетимата аржентинци в главната скица, без да броим квалификантите. Франсиско Серундоло ще опита да повтори достижението на брат си, а Себастиан Баес ще опита да усъвършенства класирането си от предходната година, когато стигна четвъртфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР