Сезонът на клей вече приключи и през настоящата седмица се

...
Сезонът на клей вече приключи и през настоящата седмица се
Коментари Харесай

Григор Димитров започва днес участието си в Куинс срещу третия поставен

Сезонът на клей към този момент завърши и през актуалната седмица се организират първите шампионати на тревна настилка, като към този момент е време и първата ни ракета Григор Димитров да открие сезона си на зелено. По традиция това ще се случи на АТР 500 конкуренцията в Куинс, която е една от обичаните на нашето момче, имайки поради триумфа му там през 2014-а. Турнирът стартира през днешния ден в 14:00 часа и ще бъде предаван директно по MAX Sport 1.

През предходната година българинът бе възпрепятстван да взе участие заради травма, само че в този момент се завръща, с цел да опита да повтори триумфа си отпреди 8 години и да се приготви по допустимо най-хубавия метод за идния Уимбълдън. На хасковлията се падна да открие присъединяване си с дуел против третия подложен в схемата Камерън Нори. Понастоящем британецът заема 11-ата позиция в международната класация и от началото на сезона може да се похвали със спечелването на две трофеи - в Делрей Бийч през февруари и в Лион преди по-малко от три седмици.
 Очертава се сложен понеделник за Григор Димитров
Очертава се сложен понеделник за Григор Димитров

Стартира против Камерън Нори в " Куинс "

Досега двамата са се изправяли един против различен общо два пъти, като във всеки от тях крайната победа е била на страната на Нори. Ако успее да преодолее трудността на старта, родният ни представител ще срещне спечелилия от конфликта сред Ботик Ван Де Зандсхулп и квалификант, а на четвъртфиналите би могъл да премери сили с Райли Опелка. Бившият №3 се намира в долната половина на схемата, където най-високопоставен е миналогодишният първенец Матео Беретини, който наподобява като най-вероятен противник на българина в полуфиналите. За да стигне до сходен конфликт обаче, италианецът ще би трябвало да извърви дълъг и сложен път, защото в неговата четвъртина на схемата попаднаха някои извънредно рискови тенисисти на трева.

На старта Беретини ще се изправи против британеца Даниел Еванс, а при триумф най-вероятно ще го чака още един локален любим в лицето на двукратния първенец на Уимбълдън - Анди Мъри. Оттам насетне не става по-лесно, защото измежду вероятните варианти за конкурент на четвъртфинал са Денис Шаповалов, Стан Вавринка и Франсис Тиафо. Водач в схемата пък е международният №6 Каспър Рууд, чийто откриващ мач ще бъде против получилия " уайлдкард " представител на домакините Райън Пенистън. В горната част попадат още имената на Диего Шварцман, Марин Чилич, Тейлър Фриц и Александър Бублик и Лоренцо Музети.

Всички срещи от шампионата АTP 500 Куинс може да гледате директно по MAX Sport 1!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР