Сезонът на клей в АТР Тура вече настъпи, като първият

...
Сезонът на клей в АТР Тура вече настъпи, като първият
Коментари Харесай

Още във 2-ри кръг в Мадрид: Медведев-Мъри, Циципас и Рубльов срещу шампиони от Шлема

Сезонът на клей в АТР Тура към този момент настъпи, като първият огромен първенец в сериите Мастърс 1000 на алено през 2023-та година беше Андрей Рубльов, който победи с дебютната си купа от сходен сан на конкуренцията в Монте Карло. Впоследствие през актуалната седмица в игра се завърна Карлос Алкарас, който се оказа над всички на АТР 500 шампионата в Барселона, където отбрани трофея си, освен това без изгубен, до момента в който на другите две съревнования в Мюнхен и Баня Лука първенци станаха Холгер Руне и сензацията Душан Лайович.

Идната сряда пък следва да бъде даден старт на Мастърса в Мадрид, където точно Карлитос ще влезе в ролята на защитаващ първенец, като задачата му наподобява привидно улеснена поради отсъствието на Рафаел Надал и Новак Джокович, които са печелили купата респективно по пет и три пъти. Днес пък беше изтеглен жребият за надпреварата в испанската столица, като в борбата за трофея още през цялото време ни чакат зрелищни конфликти, а в този момент дано да разгледаме по-подробно пътя към оценката на любимците в конкуренцията.

Схемата се оглавява от носителя на купата Карлос Алкарас, който започва от втория кръг и ще срещне спечелилия всред Емил Руусувори и Уго Юмбер. Впоследствие първият подложен на пътя на 19-годишния испанец се явява най-хубавият ни тенисист - Григор Димитров, който ако надиграе един всред Грегоар Барер и Емилио Нава, ще оформи конфликт с досегашния номер едно. Успех за Карлитос над българина ще го изпрати измежду топ 16 в надпреварата, където по всяка възможност ще станем очевидци на повтаряне на финала от 2022-ра сред испанеца и Александър Зверев, който е някогашен първенец в конкуренцията. Място на четвъртфиналите за Алкарас пък би означавало суперсблъсък сред него и най-новия притежател на Мастърс 1000 купа, а точно Андрей Рубльов, чиито най-големи тествания до тази на шампионата са Стан Вавринка и сънародникът му Карен Хачанов.

Финалистът от Ролан Гарос - Каспър Рууд, пък предвожда втората четвърт, като в откриващия си дуел международният номер 4 ще има привидно лесната задача да срещне квалификант. Следващото тестване на пътя на норвежеца се явява 30-ият подложен Талон Хрийкспор, до момента в който в опит да се класира за четвъртфиналите ще би трябвало да премери сили с един всред Пабло Кареньо-Буста и Лоренцо Музети, който в Монте Карло надигра Новак Джокович. В тази четвърт място още откри първенецът в Мюнхен - Холгер Руне, който не стопира да впечатлява с представянето си в сезона на клей и ще би трябвало да преодолее Хуберт Хуркач, Борна Чорич и Алехандро Давидович Фокина, с цел да забележим повтаряне на четвъртфинала от Ролан Гарос сред него и Рууд.

Стефанос Циципас, който въпреки и да загуби финала в Барселона от Алкарас, последователно се приближава до топ формата си на клей, повежда третата четвърт и още на старта го чака привидно непредвидимо тестване в лицето на Доминик Тийм. Победа на гърка ще го срещне в третия кръг с клей кортъра Себастиан Баез, до момента в който на осминафиналите за финалиста от Аустрелиън Оупън следва евентуална среща с един всред поставените Томи Пол и Даниел Еванс. Класиране на четвъртфиналите за международния номер 5 би означавало възможен конфликт против завръщащия се от травма Феликс Оже-Алиасим, който ще премери сили в пътя си до такава степен с Душан Лайович, Бен Шелтън и вероятно Франсис Тиафо.

Водач в най-силната част на схемата е известният със своята злоба към клея Даниил Медведев, който още във втория кръг може да оформи конфликт на първенците от Шлема сред себе си и Анди Мъри. Първият подложен противник на пътя на руснака в конкуренцията се явява Иржи Лехечка и при триумф над младока, то носителят на четири АТР трофея през 2023-та година ще се изправи против Алекс де Минор или Ботик ван де Зандсхулп. В спор за място на втори полуфинал на Мастърс 1000 шампионат на клей в кариерата си някогашният номер едно ще би трябвало да преодолее един всред останалите сложени тенисисти в неговата четвърт, а точно Тейлър Фриц, Камерън Нори, Денис Шаповалов и Миомир Кецманович.

Целия чоп за Мастърс 1000 шампионата в Мадрид можете да разгледате тук:

ATP1000 Madrid main singles draw
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР