Сезонът на Ема Радукану започна с победа, добра форма и…

...
Сезонът на Ема Радукану започна с победа, добра форма и…
Коментари Харесай

Радукану обвини организаторите в Оукланд за контузията си


Сезонът на Ема Радукану стартира с победа, добра форма и… травма. Британката напусна кортовете на ASB Classic със сълзи на очи, откакто трябваше да се откаже от мача си от втори кръг против Кузмова с навехнат гален.

Шампионката от US Open ’21 в началото трябваше да се състезава навън, само че дъждът принуди уредниците в Оукланд да реалокират конфликта в зала. Проблемът бе, че закритите кортове не бяха авансово готови за осъществяване на срещи и настилката бе по-хлъзгава от нормалното.

Британката, която бе унизена от редица контузии през предишния сезон, не пропусна да означи това в конференцията си след дуела:

„ Трудно е да приема обстановката – свърших доста работа по физиката си през последните месец и се усещах добре и оптимистично настроена. Да бъда спряна от сходна травма, изкълчване на гален, е разочароващо – изключително през първата седмица. “

20-годишната състезателка завоюва първия сет на 0 и началото ѝ бе обещаващо, откакто в предходния кръг надигра друга надарена тенисистка в лицето на Линда Фрухвиртова:

„ Смятам, че показвах порядъчен тенис. Кортовете са извънредно хлъзгави, тъй че не е изненада, че това се случи на някого. Извън контрола ми бе и пристигна след дълъг ден на очакване, “ означи тя, визирайки неколкократното отсрочване на началния час на мача.

Много е евентуално контузията да ѝ попречи да се включи в идния Australian Open.

„ Като цяло валя съвсем цялата седмица в Оукланд. Смятам, че някои аспекти от организацията можеше да се извършат по-добре, само че като цяло съм щастлива от поддръжката на почитателите, които ме накараха да се усещам вкъщи. “

Критиките ѝ бяха в унисон с думите на Коко Гоф, която към момента е в шампионата:

„ Тежко е. Чакаме, чакаме, чакаме, чакаме, по-късно ни местят в зала. Имаше спекулации, че ще се преместим навън, само че не имах вяра, че ще би трябвало да чакаме толкоз дълго, преди да вземат решението. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР