Сезонът на дългите ваканции наближава и всеки очаква с нетърпение

...
Сезонът на дългите ваканции наближава и всеки очаква с нетърпение
Коментари Харесай

Грешките, които може да избегнем при пътуване в чужбина

Сезонът на дългите ваканции наближава и всеки чака с неспокойствие лятото, с цел да се отдаде на заслужена отмора. Какви неточности да не позволяваме и на какво да обърнем внимание, с цел да имаме приятна и безпроблемна отмора, описват от онлайн туристическа организация eSky.
Подгответе се авансово
Често забравяме да „ проучим " мястото, на което отиваме, а това може да ни изиграе неприятна смешка. Не забравяйте да ревизирате наложително визовия режим, в случай че летите до дестинация отвън Европейския съюз. Има страни, в които въпреки и по-скъпо, можете да издадете визата си и на летището, при влизане в страната, само че има и такива, в които това е невероятно.
Не забравяйте да ревизирате и валидността на документите си за идентичност. Хубаво е постоянно да имате документ, годен най-малко 6 месеца напред от датата на пътуването ви.
Подгответе се и с най-важните телефонни номера на мястото, на което отивате - полиция, незабавна помощ, номер на посолство.
Пазете персоналните си движимости
Колкото по-посещавана е една дестинация, толкоз по-голяма възможност има на най-оживените места и забележителности да има хора, пристигнали за кражба от туристите. Не се изненадвайте от табелите, предупреждаващи да се пазите от джебчии. За да си гарантирате успокоение и сигурност, не оставяйте движимостите си без контрол и бъдете по-внимателни. Още по-добре е, в случай че не носите доста пари в брой и скъпи бижута, които да притеглят вниманието и да изкушават недоброжелателите.
Поинтересувайте се за валутата
Хубаво е постоянно, когато пътувате, да плащате с локалната валута - по този начин излиза най-изгодно, а и не на всички места може да се заплаща с карта. Добър вид е да промените пари авансово, само че в случай че не сте го създали, проверете какъв горе долу е курсът и обменяйте валута единствено в банки или в лицензирани обменни бюра, с цел да избегнете опит за машинация. Можете да ползвате и банкомат, само че при всички случаи се поинтересувайте каква комисиона ще ви бъде удържана
Застраховайте се
Не приемайте застраховката като непотребен разход, от който да спестите. Застраховката е значима част от пътуването и при положение на потребност, може да ви спести извънредно доста средства. Поинтересувайте се авансово какво тъкмо обгръща, какви права ви дава и в какви случаи не важи.
Запознайте се с локалните правила
Дали можете да влезете в храма с обувки или би трябвало да се събуете? Можете ли умерено да пиете алкохол на улицата или е неразрешено? Има правила, които всеки екскурзиант следва да съблюдава, с цел да не обиди локалните хора и да не прави неприятно усещане, или още по-зле - да наруши законите на страната, в която се намира.
Спазвайте тези елементарни правила и ще си спестите освен главоболия, само че и ще имате една прелестна и безпроблемна почивка, поучават специалистите от eSky.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР