Сезонът, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и

...
Сезонът, макар и кратък, ще е по-добър от миналогодишния и
Коментари Харесай

Министърът на туризма:Фалити на хотелиери са възможни през зимния сезон

Сезонът, въпреки и къс, ще е по-добър от миналогодишния и с лек спад по отношение на този през 2019 година, т.е. няма да сме наваксали равнищата.

Това сподели служебният министър на туризма Илин Димитров в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Димитров открои три казуса, с които министерството ще се бори в границите на този сезон. На първо място той акцентира, че заради пандемията от ковид туристическият сезон протича по по-специфичен метод и хората би трябвало да са внимателни.

На второ място служебният министър на туризма уточни казуса с програмата за украински бежанци у нас. „ Трябва да се заплатят на всички хотели средствата, които са отпуснати. Имахме доста забавяния, имахме над 500 тъжби единствено за 20 дни ", сподели Илин Димитров. Той увери, че множеството от тях са обработени и в границите на идната седмица компенсациите за хотелиерите ще бъдат изплатени.

Третият приоритет, който Министерството на туризма си е сложило, е категоризацията на хотели у нас. „ Там също се бавим, имаме над 960 забавени преписки. Там сме дали обещание до края на сезона те да бъдат под 100 ", даде обещание Илин Димитров.

Димитров прикани българските туристи да посещават родното Черноморие като показа, че в ход е акция, която цели да удължи сезона и да върне у нас както българските, по този начин и туристите от прилежащи страни - Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония.

„ Ще направя и визити на прилежащи страни да поговоря с министрите им. Това ще помогне и за зимния сезон. За зимния сезон основните думи са „ сигурност " и „ предвидимост ". Идеята е от началото до края на туристическата услуга ние да се уверим, че сме готови ", сподели още служебният министър.

По думите му ползата към ваучерите за туристически артикули е огромен и се повишава. „ Масово се подписват контракти, въпреки всичко би трябвало някакво софтуерно време. Ваучерите могат да бъдат употребявани за всяка една туристическа услуга, която е по Закона за туризма. Нашата съществена концепция е да се опитаме да ги създадем непрекъснати. 1 милиард е сумата, отпусната за ваучери. Ние се надяваме от тях към 200-300 милиона да отидат за туризъм ", разяснява министър Димитров.

Фалити на хотелиери са вероятни през зимния сезон, поради високата цена на синьото гориво у нас, счита той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР