Сезон 2024 може да се окаже последен в кариерата на

...
Сезон 2024 може да се окаже последен в кариерата на
Коментари Харесай

Надал: 2024 може да ми е последната година, може и да играя само половин

Сезон 2024 може да се окаже финален в кариерата на испанския тенис-матадор Рафаел Надал, призна самият той в диалог с публицисти от онлайн-изданието на вестник " Спорт " (Барселона) - Sport.es. " Има огромна възможност това да бъде моята последна година. Има даже възможност да не бъде цяла година, а половин ", съобщи Надал.

Той не е играл от януари 2023-а, когато загуби във втория кръг на Откритото състезание на Австралия от американеца Макензи Макдоналд. Всичко на всичко през тази година испанецът е изиграл четири мача, в които е записал единствено един триумф. На 18-и май по време на специфична конференция той съобщи, че най-вероятно няма да може да играе няколко месеца поради контузия, включително пропуща и Откритото състезание на Франция през актуалната година.

37-годишният към този момент Надал има 92 трофеи от АТР-турнири, включително 22 от " Големия шлем ", и по този индикатор отстъпва само на Новак Джокович, който има 24 от Шлема. Испанецът се гордее с обстоятелството, че в продължение на 209 седмици е оглавявал международната тенис-ранглиста, а също по този начин е повторен олимпийски първенец – на сингъл през 2008-а година и на двойки през 2016-а. А с националния тим на Испания е четирикратен притежател на " Купа Дейвис.

" Има всички шансове това да е последната ми година и ще се любувам на шампионатите по този метод. Не желая да го разгласявам, тъй като в последна сметка не знам какво може да се случи. Така че се надявам да не кажа нещо прекомерно особено, защото тогава ще бъда плебей на това, което съм споделил ".

" В последна сметка работих доста, работих интензивно, с цел да се върна и да се състезавам. И в случай че тялото и физиката ми разрешат да продължа и да се любувам на това, което върша, за какво ще слагам краен период? Мисля, че няма смисъл ", продължава още испанската тенис-звезда. 

Сега той удостовери завръщането си на " Аустрелиън Оупън ", а също по този начин и присъединяване на подгряващия шампионат в Бризбейн.

Мога единствено да кажа, че се връщам към надпреварите “, сподели Надал, който повтори, че не заслужава " да приключи своята спортна кариера в пресцентър ". " В последна сметка има доста благоприятни условия, има доста разновидности, които могат да се случат, само че аз нямам потенциала сега да кажа какво тъкмо ще стане ", изясни още Надал./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР