Сезон 2023 във волейболната Лига на нациите стартира с високи

...
Сезон 2023 във волейболната Лига на нациите стартира с високи
Коментари Харесай

Време е качественият волейбол отново да се завърне на международната сцена!

Сезон 2023 във волейболната Лига на нациите започва с високи упования. Най-добрите национални отбори, измежду които и българският подобен, ще си оспорват влиятелното отличие, а и ще обиграват тимовете си за идните огромни интернационалните конгреси.

Двубоите от волейболната Лига на нациите може да наблюдавате в каналите на MAX Sport!

По правилник, за финалите се класират най-хубавите осем тима от груповата фаза, като първенците във ВЛН ще бъдат избрани сред 5 и 9 юли. Домакин на финалния шампионат ще бъде полският град Гданск. Настоящият отличник е селекцията на Франция, като " петлите " ще опитат да се трансфорат в първата нация, която съумява да отбрани оценката си.

Естествено измежду любимците са първенците от 2021 - Бразилия, както и подгласникът от предходния сезон Полша. Дебютант в конкуренцията през тази година ще бъде националният отбор на Куба.

България стартира своя пети сезон в Лигата на нациите, като през миналата акция " лъвовете " финишираха на единадесетата позиция. Във вторник, под управлението на новия селекционер Пламен Константинов, нашият състав започва мачовете си с тежка борба против Китай.
 Гибона разгласи състава, Соколов е навън
Гибона разгласи състава, Соколов е навън

Посрещачът желае да почива
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР