Сезон 2023 във Формула 1 започна по възможно най-лошия начин

...
Сезон 2023 във Формула 1 започна по възможно най-лошия начин
Коментари Харесай

Ферари се препъна на старта

Сезон 2023 във Формула 1 стартира по допустимо най-лошия метод за Шарл Леклер - водачът на Ферари беше много по-бавен от противниците си от Ред Бул в хода на Гран При на Бахрейн и също така не съумя да стигне до финала поради щета.

Леклер отпадна от третото място, което разреши на Фернандо Алонсо да се качи за 99-и път на подиума и даде желан старт на сезона на Астън Мартин. Другият водач на Скудерията Карлос Сайнц не можа да удържи офанзивите на Алонсо след отпадането на Леклер, а по-късно нямаше по какъв начин да поддържа темпото на сънародника си и изостана.

Във Ферари обаче имат всички учредения да са обезпокоени след първото съревнование за сезона. В спортно движение Скудерията изостава съществено от Ред Бул и също така, проблемите с надеждността, които изтезаха италианския отбор през предходната година очевидно към момента са налице.
 Ръсел: Ред Бул ще завоюват всички надпревари този сезон Ръсел: Ред Бул ще завоюват всички надпревари този сезон
Новият автомобил на Ферари SF-23 се показа добре в квалификацията и показва съществено усъвършенстване във връзка с оптималната скорост на вършиме. Но преимуществото на Ред Бул остава при сцеплението, работата с гумите и спортното движение. А разликата, с която Верстапен се откъсна пред Леклер и другите водачи в челото подсказва, че надали ще бъде съкратена в границите на няколко надпревари.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР