Сезон 2022 във Формула 1 бе най-успешният за отбора на

...
Сезон 2022 във Формула 1 бе най-успешният за отбора на
Коментари Харесай

Как Алфа Ромео ще може да се придвижи напред в класирането?

Сезон 2022 във Формула 1 бе най-успешният за тима на Алфа Ромео (Заубер) от 2012 година, откакто основаният в Хинвил отбор приключи на шестото място в класирането при конструкторите.

За това спомогна доста мощната първа половина на акцията, в която Валтери Ботас и Гуаню Джоу разполагаха с една от най-леките коли на стартовата решетка. Още преди началото на сезона се смяташе, че само С42 е под минималното тегло, което даде огромно преимущество на швейцарския отбор.
 В Алфа Ромео са „ жертвали “ надпреварата в Абу Даби, поради борбата с Астън Мартин В Алфа Ромео са „ жертвали “ надпреварата в Абу Даби, поради борбата с Астън Мартин
С течение на сезона обаче влизанията в точкита станаха по-трудни, защото противниците на Алфа Ромео също откриха способи да улекотят своите коли. Освен това за отбора от Хинвил имаше и доста проблеми с надеждността, най-много в колата на новобранеца Джоу, само че дали без тях Алфа Ромео можеше да се бори с Макларън и Алпин за по-предно класиране?

Според основния инженер на тима Шави Пухолар екипът от Хинвил би трябвало да направи още една крачка напред, преди да може действително да се бори с по-големите отбори.
 Алфа Ромео може да не прави нова кола за 2023 Алфа Ромео може да не прави нова кола за 2023
„ Мисля, че те са крачка пред нас. Ние сме на едно равнище с Астън Мартин, само че би трябвало да създадем още една крачка, с цел да се борим с Макларън и Алпин. Ние работим тъкмо върху това преди идващия сезон.

„ Ние ще се опитаме да затвърдим шестата си позиция и в това време да се придвижим напред. Имаше няколко зони, в които нашето показване беше положително в последните надпревари. Но ние имаме и какво да подобрим в надпреварите, най-вече стартовете и първите обиколки, би трябвало да сме по-подготвени за тях “, съобщи Пухолар.

В крайното класиране за сезон 2022 Алфа Ромео и Астън Мартин приключиха с еднакъв актив от 55 точки. Заради петото място на Ботас от Гран При на Емилия-Романя обаче швейцарския отбор получи преимущество и записа най-хубавото си класиране в конструкторския шампионат от 2012 година насам. За тима от Хинвил сезон 2023 ще бъде последният, в който той ще се състезава като Алфа Ромео. Както е известно от 2026 година швейцарският състав ще стартира работа с Ауди, а преди този момент да се случи той най-вероятно ще се върне към истинското си има – Заубер за две години.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР