Сезон 2022 се оказа най-успешният в кариерата на Макс Верстапен

...
Сезон 2022 се оказа най-успешният в кариерата на Макс Верстапен
Коментари Харесай

Макс: Исках битката за титлата да е по-дълга

Сезон 2022 се оказа най-успешният в кариерата на Макс Верстапен във Формула 1 - той завоюва втора поредна международна купа и записа 15 победи, като събра рекордните 454 точки. В началото на сезона Шарл Леклер и Ферари започнаха като любимци - две победи в първите три надпревари, само че по-късно изостанаха, макар че в един миг Леклер имаше задатък от 46 точки. На финала на сезона Макс взе купата пред Шарл с преднина от 146 точки.

“От една страна ми се искаше борбата за международната купа да продължи по-дълго - изясни Макс Верстапен. - С оглед на това какъв брой бяха изравнени опциите на колите, изненадващо е, че взехме толкоз огромно преимущество. Но нямаше доста уикенди, в които ние да преобладаваме. Но от другата страна е хубаво, че купата се реши по-рано, най-много предвид на това по какъв начин приключи сезон 2021. Такива оспорвани борби като през 2021 се случват рядко. И съм сигурен, че през 2023 ни чака доста по-оспорван сезон. ”

Оказа се, че Верстапен изцяло споделя мнението на съветника на Ред Бул лекар Хелмут Марко, че през новия сезон Мерцедес ще се върнат в борбата за купата.
 Верстапен разкри, че има проблеми с килограмите Верстапен разкри, че има проблеми с килограмите
“Сигурен съм, че Мерцедес още веднъж ще са в челото, разгадавам на това ”, съобщи Верстапен.
 Д-р Марко: Трябва да се опасяваме повече от Мерцедес, в сравнение с от Ферари Д-р Марко: Трябва да се опасяваме повече от Мерцедес, в сравнение с от Ферари
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР