Сезон 2022 не беше сред най-успешните в кариерата на Карлос

...
Сезон 2022 не беше сред най-успешните в кариерата на Карлос
Коментари Харесай

Сайнц: Леклер ми показа как да съм по-бърз

Сезон 2022 не беше измежду най-успешните в кариерата на Карлос Сайнц – испанският водач на Ферари изостана през първата половина на годината, главно поради неточности и компликации в акомодацията към F1-75. Малко по-късно обаче той съумя да завоюва първата си подготовка, а по-късно и първата си победа – и двете на „ Силвърстоун ”.

Но Сайнц призна, че не е удовлетворен от втория си сезон в Маранело, макар че в хода на акцията представянето му доближи равнището на Шарл Леклер, а в последните стартове за годината Карлос беше по-бързият водач на италианския отбор.

„ Искам да стартира 2023 доста по-силно – изясни Карлос. – Да продължа по този начин както приключих този сезон. Вече знам повече за новото потомство коли във Формула 1 и ще го употребявам. Но не мога да неистина, не съм удовлетворен от миналия сезон, първата половина на сезона се оказа доста по-трудна в сравнение с чаках. ”
 Сайнц оглавява кандидатурата на Мадрид за домакинство на Формула 1? Сайнц оглавява кандидатурата на Мадрид за домакинство на Формула 1?
Къде обаче са се появили проблемите за Сайнц?
 Сайнц е убеден, че новият началник на Ферари ще свърши добра работа Сайнц е убеден, че новият началник на Ферари ще свърши добра работа
„ Досега във Формула 1 постоянно съм се приспособил доста бързо към всеки автомобил, с който съм се състезавал – описа испанецът. – А през 2022 за първи път в кариерата ми започнах да изоставам, с 0,2-0,3 секунди на обиколка, трябваше да положа съществени старания, с цел да схвана от кое място идва тази разлика. ”
 Васьор няма да прави чистка във Ферари Васьор няма да прави чистка във Ферари
Карлос отличи помощта, която е получил от съотборника му Шарл Леклер в първата половина на сезона.
 Леклер уточни обичаното си съревнование от сезон 2022 Леклер уточни обичаното си съревнование от сезон 2022
„ Шарл кара доста добре в първите няколко надпревари – е мнението на Сайнц. – Той ми сподели, че още не бях стигнал до лимита на опциите ми и тези на колата. Показа ми по какъв начин мога да съм по-бърз. Но към края на годината го догоних и желая да съм по-силен. ”

Сайнц приключи сезона на пето място с 246 точки, на 62 зад Леклер, който в последното съревнование си подсигурява вицешампионската купа.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР