Сезон 2022-2023 ще е исторически за пловдивския футбол, защото за

...
Сезон 2022-2023 ще е исторически за пловдивския футбол, защото за
Коментари Харесай

За първи път в историята - 6 пловдивски клуба в Първа, Втора и Трета лига

Сезон 2022-2023 ще е исторически за пловдивския футбол, тъй като за първи път в историята ще има общо 6 тима в първите три дивизии в българския футбол.

През предишния сезон тимовете бяха – Ботев, Локомотив- Първа лига, Марица, Ботев 2 - Втора лига и Локомотив 2 - Трета лига.

Любопитно е, че през този сезон във всяко едно от трите равнища на българския футбол ще има по два пловдивски тимове .

 Първото дерби за сезона сред Локомотив и Ботев ще бъде при започване на септември

В Първа лига – елита на българския футбол ще са Ботев и Локомотив . Ботев стартира своя 69-и сезон в елита, Локомотив е с 62 сезона. Реално в " А " група в никакъв случай не е имало повече от три пловдивски отбора в един сезон. Имало е сезони с Ботев, Локомотив и Марица, както и с Ботев, Локомотив и Спартак. На два пъти Спартак и Марица се разминават с това да има четири пловдивски отбора в един сезон. В единия сезон Марица губи баража за влизане в елита, а в другия Спартак изпада, а Марица печели промоция. През предишния сезон Ботев завоюва бронзовите медали, а Локомотив приключи на 10-о място.

Във Втора лига за втори следващ сезон в групата са Марица и Ботев 2 . И двата отбора бяха новаци във второто равнище на българския футбол през сезон 2021-2022. Маричани приключиха на 9-о място, а Ботев 2 се избави от изпадане и приключи 16-и. За Марица това ще е 34-ят сезон във Втора лига, а за Ботев 2 е втори сезон.


Марица и дубълът на Ботев ще играят два пъти и през този сезон

В Югоизточната Трета лига също ще има пловдивско дерби, откакто Спартак се завърна в третото равнище на българския футбол. " Гладиаторите " бяха изпаднали в А ОФГ, само че се завърнаха и от новия сезон ще са в Трета лига. През предишния сезон в групата дебютира Локомотив 2 , който приключи на 13-о място. Програмата за Югоизточната Трета лига ще бъде теглена идната сряда, а шампионата стартира в уикенда 6 и 7 август.


Спартак се завърна в Трета лига и ще има пловдивско дерби с дубъла на Локомотив

Така ще има най-малко шест пловдивски дербита през новия сезон.

Заб. Статистиката е от 1948г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР