Сезон 2020/21 се оказа последен в богата кариера на 36-годишния

...
Сезон 2020/21 се оказа последен в богата кариера на 36-годишния
Коментари Харесай

Последен в класирането, но с четвъртата най-добра защита - как е възможно това?

Сезон 2020/21 се оказа финален в богата кариера на 36-годишния нападател . Той изигра общо 11 мача за Дарби Каунти в Чемпиъншип (887 минути на терена) и в тях се разписа единствено един път.
Първоначално някогашният голмайстор на съвместяваше активността с позицията на старши треньор, а от актуалната акция към този момент напълно е концентриран към мениджърската роля.

В момента неговият тим се намира на последното 24-о място във второто равнище на британския футбол - Чемпиъншип. Дарби са изиграли 23 мача, само че имат единствено седем точки в актива си.
По-интересно е да се означи фактът, че " овните " разполагат с четвъртата най-хубава отбрана в шампионата и са инкасирали единствено 21 попадения. В това отношение по-добре от тях са се справили единствено Борнемут (20), Фулъм (19) и Уест Бромич (18).
В тези 23 мача от началото на сезон 2021/22 футболистите на Уейн Рууни са постигнали 6 победи, 10 равенства и 7 загуби! Тогава по какъв начин е допустимо да имат единствено 7 точки и да са последни...?
Проблемът е, че през септември и ноември на два пъти им бяха отнемани точки поради финансови проблеми. Първо 12, а по-късно още 9. Математиката демонстрира, че с тези 21 точки от горната страна Дарби щеше да има общо 28 и да заема 15-о място - на единствено 8 т. от местата, които те класират на плейофите за .
Със сигурност главната цел напролет ще бъде оцеляването. Уейн Рууни е на 14 точки от " избавителния бряг ", а до края на сезона остават още 23 кръга. Наскоро британското издание " Mirror " бе оповестило, че един , само че най-вероятно той ще избра да приключи акцията с Дарби!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР