Сезон 2019/2020 ще бъде последен в кариерата на Ариц Адурис.

...
Сезон 2019/2020 ще бъде последен в кариерата на Ариц Адурис.
Коментари Харесай

Последен танц за Ариц Адурис

Сезон 2019/2020 ще бъде финален в кариерата на Ариц Адурис. Нападателят на Атлетик Билбао разгласи решението си на конференция след днешната подготовка на “лос леонес”. Това значи, че таранът, който ще навърши 39 години на 11 февруари, ще се отдръпна от професионалния футбол след общо дванадесет сезона с екипа на баските в испанския хайлайф. В Ла Лига той е играл още и за отборите на Майорка и Валенсия.

Aritz Aduriz colgará las botas en el @AthleticClub. La temporada 19-20 será la última del delantero en activo.
“Esta será mi última temporada e intentaremos hacer el mejor año posible “
Disfrutaremos contigo toda la temporada #AdurizGutarikoBat pic.twitter.com/Os8N6h3c3x
— Athletic Club (@AthleticClub) August 9, 2019
181-сантиметровият футболист има 390 мача за Атлетик, като през новия сезон ще влезе в клуб “400”, а досега е отбелязал общо 171 гола. В кариерата си до момента той е повторен притежател на оценката “Телмо Сара”, което се дава на испанските футболисти, отбелязали най-вече голове в даден сезон в елита, а също по този начин е повторен голмайстор на Лига Европа.

" Това ще бъде последният ми сезон и се надявам да го създадем допустимо най-запомнящ се ", съобщи той пред медиите.

№20 на Билбао има една Суперкупа на Испания с екипа на обичания си тим, както и един изгубен край за Купата на краля. Роденият в Сан Себастиан футболист е изиграл 13 мача за националния тим на Испания (2 гола), както и 13 срещи за селекцията на Страната на баските (12 гола). Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР