Сезирането на Конституционния съд за военната помощ за Украйна е

...
Сезирането на Конституционния съд за военната помощ за Украйна е
Коментари Харесай

Румен Радев: Докато Корнелия Нинова умува, МО свърши нейната работа

Сезирането на Конституционния съд за военната помощ за Украйна е невероятно, съобщи президентът

" За страдание, войнолюбците в Народното събрание взеха решение за военна помощ за Украйна с голямо болшинство. Така задължиха служебното държавно управление да подписа контракт с Украйна за такава помощ. Но в днешната извънредно нежна политическа обстановка и междуинституционално равновесие, всяка институция в своето деяние и всяка партия в своето говорене, би трябвало прецизно да се придържат към закона. " Това сподели президентът Румен Радев в коментар на оповестения през днешния ден Указ за изпращане на военна помощ за Украйна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Съгласно нормативната уредба налагането на несъгласие не може да трансформира текстове по подписан към този момент интернационален контракт. Тоест, ветото е безусловно безпредметно. Сезирането на Конституционен съд след ратификация на интернационален контракт, е невероятно. Докато госпожа Нинова умува дали да сезира Конституционен съд, което е една безусловно безнадеждна идея - това няма да има никакъв резултат, както и ветото, МО свърши нейната работа. То осъществя наложеният му от Народното събрание контракт с Украйна ", добави Радев.

Радев беше безапелационен, че алинеята, против която Нинова стачкува, е отпаднала от контракта. „ Това е в съгласие с Украйна. Това ще бъде импортирано като вид в Народното събрание след Нова година. Надявам се Нинова да не предава социалистите и да гласоподава смяната в контракта, съгласно която никое държавно управление няма да може единствено да взима решение за военна помощ за Украйна ”, обясни президентът.

В МО са осъществени разбори за това какво може или не да се даде. Категорично няма да се дават самолети, ЗРК или танкове, които могат да накърнят нашите бойни качества. Внимателно е преценено какво можем да дадем. За заместваща техника - това са комплицирани и дълги процеси, добави Радев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР