Сейнт Луис Блус е новият носител на Купа Стенли! Трофеят

...
Сейнт Луис Блус е новият носител на Купа Стенли! Трофеят
Коментари Харесай

"Сейнт Луис" с първа Купа "Стенли"

" Сейнт Луис Блус " е новият притежател на Купа " Стенли "! Трофеят се смята за най-старият в Северна Америка и се връчва на спечелилия в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада.

Състезанието за Купа " Стенли " (днес плейофите в НХЛ) започва през далечната 1893 година, а от 1927 година трофеят се връчва на хокейния първенец на Съединени американски щати и Канада.

Снимка: Reuters

За " Блус " това е първи скъп трофей! Отборът от Сейнт Луис игра на край за 4-ти път. Те взеха присъединяване във финалния плейоф през 1968, 1969 и 1970 година, само че не съумяха да завоюват. С триумфа си тази година се трансфораха в 25-тия тим (и 20-тия, който към момента съществува), който е печелил Купа " Стенли ".

За 17-ти път в историята двата финалисти изиграха всички 7 мача във финалния плейоф. " Блус " съумяха да победят " Бостън Брюинс " с 4:1 във последния мач и реализираха 4-ти триумф, който ги направи първенци.

Снимка: Reuters

Райън О'Райли бе избран за най-хубав състезател в плейофите, откакто се разписа във всеки един от седемте финални мача. Това се случва за първи път от 1985 година насам и за повторно в историята. Легендарният Уейн Грецки беше единственият човек, реализирал подобен актив.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР