Сеймът на прие днес на извънредно заседание окончателно закон За

...
Сеймът на прие днес на извънредно заседание окончателно закон За
Коментари Харесай

Латвия прие закон за строителство на инфраструктура на границата с Беларус

Сеймът на одобри през днешния ден на изключително съвещание дефинитивно закон „ За строителството на инфраструктура на външната сухопътна граница ”, създаден за бърз и ефикасен развой на преустройване на границата с Беларус. Това се споделя в прессъобщение на Народното събрание, предава БГНЕС.

„ Предвид измененията в интернационалната среда за сигурност и обстоятелството, че броят на случаите на нелегално прекосяване на латвийско-беларуска граница бързо се усилва, набъбнаха и рисковете, свързани със отбраната и сигурността на границата. Затова би трябвало да се обезпечи колкото е допустимо по-скоро строителството на инфраструктура, нужна да бъде предпазена външната граница ”, се споделя в известието.
 В Латвия към този момент е позволено на бизнеса да уволнява неимунизирани В Латвия към този момент е позволено на бизнеса да уволнява неимунизирани
В Латвия Народното събрание одобри корекция в закон, която разрешава на работодателите да уволняват свои чиновници, отказали да се имунизират ср...

Законът планува държавните и общинските институции, както и други ведомства да преглеждат и вземат решение предпочитано всички заявки и въпроси, свързани с преустройството на границата. Същото се отнася и за въпроси, свързани с отчуждаването на недвижими парцели, нужни за въвеждане в употреба на инфраструктурата по границата.

Територията за строителството на инфраструктурата ще се дефинира от Държавната гранична работа със съдействието на Държавната организация за обезпечаване, а със самото строителство ще се занимава Държавната работа за недвижими парцели, която ще ръководи и управлява строителните действия, ще подписва контракти и така нататък Надзорът е поверен на Министерството на вътрешните работи.

Заради напора от незаконни мигранти, които се пробват да влязат в Латвия от Беларус, държавното управление на страната вкара от 11 август до 10 ноември изключителна обстановка по границата, след което я удължи до 10 февруари 2022 година

С цел битка с незаконната миграция преди няколко години Латвия разгласи желанието си да оборудва 173 км от границата с Беларус, в това число да издигне ограда с дължина 135 км. Стойността на плана беше оценена на 27,6 милиона евро, а работата беше планувана да бъде приключена през 2021 година, само че заради откритите от Сметната палата дефекти строителният развой към момента не е приключен. През август държавното управление утвърди финансиране от 1,7 милиона евро за слагане на краткотрайна ограда от бодлива тел на границата. За построяването на граничната инфраструктура са нужни общо към 30 милиона евро. По-рано през днешния ден външният министър на Латвия Едгар Ринкевич предизвести, че обстановката по границата може да се изостри.
 Латвия вкарва локдаун до 15 ноември Латвия вкарва локдаун до 15 ноември
Латвия разгласи, че вкарва локдаун от 21 октомври до 15 ноември в опит да забави повишаването на броя на инфектираните с ковид, предад...

Той изключи разновидността, препоръчан от съветския външен министър Сергей Лавров, за подписване на съглашение сред Европейски Съюз и управляващите в Беларус за банкет и настаняване на мигранти на беларуска територия, сходно на договорката сред Европейски Съюз и Турция.

„ Не считам, че можем да съпоставяме обстановката, в която се оказа Турция ”, счита Ринкевич. Той акцентира, че мигрантският поток в Беларус е проведен от Лукашенко и хората не попадат просто по този начин в страната, по тази причина хибридната война не може да бъде спряна със същите средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР