Севлиево е на ограничителен режим на водата, а от три

...
Севлиево е на ограничителен режим на водата, а от три
Коментари Харесай

Севлиево е във водна криза, граждани се срещнаха с президента

Севлиево е на ограничаващ режим на водата, а от три месеца снабдяването с вода на редица обитаеми места в общината се реализира посредством водоноски. За това алармираха на среща през днешния ден с президента Румен Радев представители на Сдружение „ Граждани за Севлиево “. На срещата на „ Дондуков “ 2, която се организира по молба на неправителствената организация, беше изразено безпокойствие от дългогодишното безучастие на виновните институции, които неведнъж са били сезирани за казуса.

Според представителите на сдружението единствените отговори на подхванатите до момента начинания – гражданска подписка от 10 000 души, апели, мирни митинги и изявления в локалната преса, са неизпълнени обещания и апел жителите също да търсят благоприятни условия за справяне с казуса.

Има действителна заплаха водоснабдяването да се трансформира от случаен в систематичен проблем за страната ни и случилото се с Перник да се повтори освен в Севлиево, а и в Добрич, Шумен и в градовете и селата по Черноморието, съобщи президентът. Румен Радев се ангажира президентската институция да остане ангажирана с този въпрос. По думите на президента големите средства, които се заделят за ръководството на водите, следва да водят и до предстоящите от обществото резултати.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР