Севиля трудно се добра до групите на Шампионската лига, след

...
Севиля трудно се добра до групите на Шампионската лига, след
Коментари Харесай

Севиля стигна групите след драма и късмет срещу турци

Севиля мъчно се добра до групите на Шампионската лига, откакто се наложи да прави поврат вкъщи против Истанбул Башакшехир и в последна сметка приключи 2:2 с турския отбор в реванша от плейофите. В първия мач испанският отбор бе спечелил с 2:1 и по този начин с общ резултат 4:3 се класира за груповата фаза на най-престижния европейски клубен шампионат.

На „ Рамон Санчес Писхуан ” почитателите на домакините чакаха протоколен реванш след триумфа на любимците им в Истанбул. Не по този начин обаче мислеха футболистите на турския вицешампион, които в 17-ата минута към този момент водеха в резултата след гол на холандеца Елжеро Елия, възползвал се от пас на някогашния бранител на Лудогорец Жуниор Кайсара, играл и в Шалке 04. Турският отбор резервира задатъка си до края на първата част.

Малко след почивката в 52-ата минута Серхио Ескудеро изравни след асистенция на Хесус Навас. Четвърт час преди края пък Уисам Бен Йедер получи топката от Нолито, подигра се с бранителите на Истанбул Башакшехир и направи обрата цялостен – 2:1.

Гостите не се предадоха и в 83-ата минута босненският халф Един Вишча изравни за 2:2 след пас на Наполеони. Така турският отбор се нуждаеше единствено от гол, с цел да отстрани андалусийци и да се класира за групите. Драмата стана цялостна в 90-ата минута, когато гостите бяха доста покрай трети гол, само че след удар на Емре Бельозоглу топката се удари в страничната греда.

Истанбул Башакшехир не означи по този начин мечтания гол и в последна сметка ще играе в групите на Лига Европа, а Севиля ще мери сили с най-хубавите в Шампионската лига.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ВСИЧКО ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР