Севиля спечели голямото дерби на Андалусия срещу Бетис с 2:0

...
Севиля спечели голямото дерби на Андалусия срещу Бетис с 2:0
Коментари Харесай

Севиля надви Бетис в местното дерби и затвърди второто място

Севиля завоюва огромното дерби на Андалусия против Бетис с 2:0 в мач от 26-ия кръг на Ла Лига. Головете за домакините бяха дело на Иван Ракитич (24’) от дузпа и Мунир Ел Хадади (41’), а за отборът на Мануел Пелегрини прецизен бе Серхио Каналес (90’), само че попадението пристигна прекомерно късно, с цел да могат те да се надяват на освен това.

Домакините започнаха доста мощно срещата и от първата минута упражниха сериозен напън над отбора на Бетис, като насочиха няколко удара към вратата на Клаудио Браво. Именно стражът извърши нарушаване против Юсеф Ен-Насери в 23-ата минута след груба неточност на Марк Бартра, който подари топката на нападателя. Иван Ракитич извърши дузпата и откри резултата в интерес на домакините.

Футболистите на Хулиен Лопетеги означиха второ попадение пет минути преди края на първото полувреме, когато подаване от дълбочина разсече защитата на Бетис, още веднъж Марк Бартра сгреши, а Мунир Ел Хадади догони топката и я прати за повторно в мрежата на гостите.

Бетис се показа доста по-добре през втората част, когато на терена се появи и един от водачите на отбора - Хоакин. Те пропиляха положително състояние в 58-ата минута, когато точно ветеранът Хоакин проби чудесно по крилото и върна към дъгата на наказателното поле, само че там ударът на Бартра бе блокиран.

Малко по-късно и Кристиан Тейо насочи прекрасен удар, само че Ясин Буну избави. Футболистите на Бетис въпреки всичко доближиха до почетно попадение в третата минута на добавеното време, когато Серхио Каналес означи след превъзходно осъществяване на директен свободен удар за 2:1.

С тази победа Севиля продължава да заема второто място в класирането с 54 точки, единствено на шест от лидера Реал Мадрид, а Бетис е трети с 46.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР