Севиля се класира за исторически 7-ми финал в турнира Лига

...
Севиля се класира за исторически 7-ми финал в турнира Лига
Коментари Харесай

Историческо! Севиля пак на финал, Жозе и Рома оцеляха ​​​​​

Севиля се класира за исторически 7-ми край в шампионата Лига Европа. Андалусийци са рекордьори с шестте си досегашни оценки в конкуренцията, която ще опитат да завоюват за 7-ми път на 31 май, когато ще се изправят против италианския Рома.

В полуфиналите те отстраниха различен италиански отбор – Ювентус, откакто реализираха домашен поврат в продълженията за 2:1 и направиха 1:1 в Торино.

И трите попадения на „ Рамон Санчес Писхуан “ бяха дело на запаси. Гостите поведоха в 65-ата минута посредством нападателя си Душан Влахович, но Сусо изравни със страховит гол в 71-ата, а при започване на първото продължение Ерик Ламела (95) донесе луда наслада на Севиля.

Рома се класира за финала в тазгодишното издание на шампионата Лига Европа. „ Вълците “ на Жозе Моуриньо насочиха единствено един удар, и то неакуратен, само че стигнаха до 0:0 като посетители на Байер (Леверкузен), с цел да продължат напред след триумфа с 1:0 в първия мач.

„ Аспирините “ могат да съжаляват, тъй като стреляха над 20 пъти към Руи Патрисио, само че по този начин и не съумяха да осъществят, а Рома взе своето в стила на треньора си Жозе Моуриньо.



Така в последна сметка Рома ще има късмет да завоюва Лига Европа и по този метод да се класира за Шампионска лига, откакто през предишния сезон завоюва Лигата на конференциите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР