Севиля се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Испанците изиграха

...
Севиля се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Испанците изиграха
Коментари Харесай

Севиля прати Рома у дома след лесен успех в голямото дерби на Лига Европа

Севиля се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. Испанците изиграха мощен дуел и отстраниха Рома след 2:0 на неутралния терен в град Дуисбург (Германия). Селекцията на Хулен Лопетеги реши всичко в своя изгода още през първото полувреме, когато в мрежата на " джалоросите " се разписаха Серхи Регилон и Юсеф Ен Несири.
 Севиля - Рома 2:0 (Развой на срещата по минути) онлайн
Севиля - Рома 2:0 (Развой на срещата по минути)

Лесен триумф за испанците

Втората част протече много умерено, като италианският гранд не сътвори голово състояние. Трети гол на севилци пък бе анулиран заради интервенция на системата ВАР.
 Снимка 491209
Източник:

Така в идната фаза Севиля ще се изправи против някой всред спечелилия от двойката Олимпиакос и Уулвърхямптън.

Севиля показва сериозните си упоритости в този мач с идването на 4-ата минута. Серхи Регилон проби по десния фланг и беше на секунда от това да насочи голова асистенция за собствен сътрудник. Леонардо Спинацола обаче работи уверено и мазета в корнер.

Натискът на " рохибланкос " продължи и малко по-късно Пау Лопес трябваше да брани уверено вратата на Рома. Това се случи при изстрел на Окампос, който летеше заплашително под горната греда на италианците.
 Снимка 491210
Източник:

Севиля се размина с попадението в 11-ата минута. Бранителят на символичните домакини - Жул Кунде надскочи персоналния си надзирател при центриране от корнер, но насочването му с глава завърши единствено с рикошет в гредата.

Логичното се случи и селекцията на Хулен Лопетеги поведе с 1:0 в 21-ата минута. Серхио Регилон потвърди за какво е апетитна хапка за голям брой европейски грандове. Крайният защитник сътвори извънреден рейд по фланга, майсторски задмина Перес и Ибанес, а по-късно стреля мощно под плонжа на неубедителния Пау Лопес.

Положението за Рома можеше да стане още по-тежко. Хесус Навас, в 29-ата подсети за най-хубавите си дни, като съчета скоростта си с безупречна техника. Всичко това го изведе самичък против Пау Лопес, стражът на " вълците " отново беше надигран, но някогашният испански национал си поведе топката прекомерно мощно и по този начин гол №2 не се реализира.
 Снимка 491212
Източник:

Рома трябваше да чака до 35-ата минута, с цел да сътвори нещо по-интересно пред вратата на своя конкурент. Един Джеко внесе задоволително напрежение в полето на Севиля, само че в последна сметка бе обезверен от леко спорен шпагат на Диего Карлос. Кълбото обаче попадна в Дзаниоло, който от добра позиция не откри очертанията на вратата.

Отбраната на Рома въобще не бе готова за съвършената контра на Севиля в 43-ата. Ибанес се хвърли на непотребен шпагат в краката на Окампос, който се оказа безпределно несполучлив. Аржентинецът остана самичък против Лопес и макар намесата на вратаря, кълбото стигна до притичалия на далечната греда Ен Неисири, който с лекост осъществя за 2:0!
 Снимка 491213
Източник:

След паузата Рома стигна до нещо като полуположение. При малко меле, Браян Кристанте се настройки да насочва акробатичен изстрел от относително близка отдалеченост. Бранителят Диего Карлос обаче заложи тялото си пред пътя на кълбото и по този начин избави Ясин Бону от по-драматични събития.

Шут към вратата на Севиля най-сетне имаше в 70-ата минута. Един Джеко организира поредна борба с Диего Карлос и този път си сътвори пространство за пукотевица. Босненецът обаче не притежаваше нужната акуратност и топката мина на безвредно разстояние от Ясин Бону.
 Снимка 491215
Източник:

Системата ВАР попречи на севилци, с цел да стигнат до класическо естество на своята преднина. Ел Хадади центрира от фланга и бранителят Кунде откри мрежата, откакто подложи крайник на далечната греда. Оказа се обаче, че е бил със сантиметри пред последния в отбраната на Рома - Александър Коларов.

До края и двата отбора към този момент знаеха чудесно своята орис. Севиля обогати своята статистика с втора греда в мача. Тя беше дело на Евер Банега след осъществяване на директен свободен удар. В последната допустима секунда пряк червен картон, за боричкане на противник в тил, получи Джанлука Манчини.
 Снимка 491211
Източник:

Така на четвъртфиналите Севиля ще се изправи против някой всред спечелилия от двойката Олимпиакос и Уулвърхямптън.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР