Севиля продължава да участва в битката за място в Топ

...
Севиля продължава да участва в битката за място в Топ
Коментари Харесай

Севиля още мечтае за Топ 4 след важен успех на Канарите

Севиля продължава да взе участие в борбата за място в Топ 4 в Примера дивисион. Андалусийците взеха значим триумф с 2:1 в гостуването си на застрашения от изпадане Лас Палмас.

Уисам Бен Йедер и Пабло Сарабия дадоха задатък от два чисти гола на севилци, само че домакините от Канарските острови понижиха в края от дузпа. За повече обаче нямаха време и трябваше да се примирят с провалянето.

Мачът стартира с напън на гостите, само че Уисам Бен Йедер направи няколко непростими пропуща. Матиас Агирегарай не беше прецизен за домакините и по този начин измина повече от половин час, без да се промени статуквото.

То се резервира до 35-та минута, когато Пабло Сарабия стреля от отдалеченост, вратарят мазета, само че при добавката Бен Йедер този път не сбърка и откри резултата. До почивката още веднъж той можеше да се разпише и да убие интригата, само че не пропусна в 44-та минута от страхотна позиция.

Така почивката пристигна с гол задатък за Севиля, а развръзката остана за втората част. В 50-та минута севилци дръпнаха с удобен задатък, откакто Фран Васкес откри на преференциална позиция Пабло Сарабия и той от близко не сбърка - 2:0.

Последваха няколко пропуща за андалусийците, най-големият от които беше на Стивън Н'Зонзи в 66-та минута. Малко по-късно пък Алехандро Галвес изпусна най-хубавото състояние за Лас Палмас до този миг.

Все отново островитяните съумяха да понижат в 82-та минута от дузпа посредством Джонатан Кайери. Нарушението беше на Мигел Лаюн, който подсече противник, а дузпата беше безспорна и аржентинецът невъзмутимо я материализира за 1:2.

За повече обаче нямаше време и Севиля се поздрави с триумфа. С него, момчетата на Винченцо Монтела имат към този момент 39 точки в актива си на петата позиция, на три зад четвъртия Реал Мадрид. Лас Палмас с 18 точки остава в зоната на изпадащите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР