Севиля продължава да сключва повече от изгодни изходящи трансфери под

...
Севиля продължава да сключва повече от изгодни изходящи трансфери под
Коментари Харесай

Севиля счупи рекорда си за изходящ трансфер

Севиля продължава да подписва повече от преференциални изходящи прехвърляния под вещото управление на спортния си шеф Мончи. Андалусийците счупиха върха си за получена сума за състезател, откакто оповестиха публично прекосяването на френския национал Уисам Бен Йедер в Монако.

Тимът от Княжеството заплати 40 млн. евро за нападателя. Така беше усъвършенстван върхът от 2008 година, когато Севиля продаде Дани Алвеш на Барселона против 37.5 млн. евро. И двете покупко-продажби са извънредно преференциални за клуба.

Причината е, че Алвеш беше притеглен преди доста години против 550 хиляди евро и беше продаден с 37 млн. облага. Колкото до Бен Йедер, за него бяха платени 9.5 млн. евро на Тулуза през 2016 година, а три години по-късно е продаден за четири пъти повече.

През това време той записа 138 мача с белия екип, в които се разписа 70 пъти и направи 22 асистенции. На формалния си уебсайт Севиля благодари на играча за приноса му през годините, само че и в това време босовете сигурно са удовлетворени от приходите от продажбата му.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР