Севиля постигна минимална победа над Кадис с 1:0 в среща

...
Севиля постигна минимална победа над Кадис с 1:0 в среща
Коментари Харесай

Севиля се измъкна от зоната на изпадащите след късен успех над Кадис

Севиля реализира минимална победа над Кадис с 1:0 в среща от 18-ия кръг на Примера дивисион и с този триумф напусна зоната на изпадащите. Хърватския национaл Иван Ракитич вкара дузпа в 89-ата минута, която раздели двата тима в напрегнатия и в огромни интервали равносилен мач. Наказателният удар беше отсъден поради подлагане на ръката от Иван Алехо при центриране в наказателното поле на Лукас Окампос, който през седмицата се върна от наем в Аякс. Заради нeспортсменската си интервенция футболистът на гостите от Кадис беше осъден с втори жълт картон и напусна терена предварително.

Хиляди почитатели стачкуваха преди мача пред стадион Рамон Санчес Писхуан поради ръководството на клуба, който досега се намираше на точка от последното място. Този изстрадана победа ги изкачи на 15-а позиция от 20 тима, само че са единствено с пункт над изпадащите.

Севиля имаше по-чистите положения и преди гола на хърватина Ракитич, само че те бяха пропуснати къде от напрежение, къде от липса на шанс. Треньорът им Хорхе Сампаоли се изнерви пък на няколко отсъждания на рефера Алехандро Ернандес Ернандес и също напусна мястото си, видял аления картон.

Снажният Рафа Мир, който влезе в последните 12 минути на дуела можеше да вкара незабавно след появяването си в игра, само че ударът му с глава от десетина метра не улучи рамката. Преди това пък Ракитич даде съвършен пас на Хоан Хордан, който обаче не съумя да ритне както би трябвало топката.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР