Севиля постигна един от най-големите успехи в своята история. Испанският

...
Севиля постигна един от най-големите успехи в своята история. Испанският
Коментари Харесай

Велика вечер за "Севиля" - испанците триумфираха на "Олд Трафорд"

" Севиля " реализира един от най-големите триумфи в своята история. Испанският тим за първи път се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, откакто в профил трикратния първенец на Европа " Манчестър Юнайтед " в първия кръг на елиминациите. Воденият от Винченцо Монтела отбор победи с 2:1 в реванша на " Олд Трафорд ", макар че бе считан за новобранец, както в двойката, по този начин и в дуела на британска земя след 0:0 в първата среща.

Домакините играха едва и подходиха прекомерно внимателно в търсене на триумфа. През първото полувреме единствения добър късмет се откри пред Маруан Фелайни, почнал измежду титулярите за първи път от 22 ноември насам. Белгиецът стреля мощно, само че Серхио Рико отрази.

След почивката " алените дяволи " не нападнаха по-смело, а сякаш изчакваха противникът самичък да вкара топката във вратата си. Единствено изстрел на Джеси Лингард затрудни Рико, само че той още веднъж бе сигурен в спасяването си.

Ключовият интервал от срещата се оказа този сред 72-ата и 78-ата минута. Първо на терена се появи Уисам Бен Йедер. Винченцо Монтела пусна голмайсторът на андалусийците вместо Луис Муриел и това се оказва съвършената промяна. Само 2 минути по-късно, с едно от първите си докосвания, френският нападател изпрати топката във вратата. А след още четири минути се разписа за повторно, като бе на точното място след центриране от ъглов удар в наказателното поле.

Бен Йедер към този момент има 10 гола в Шампионската лига единствено през този сезон, както и 12 в кариерата си. В тази обстановка " алените дяволи " към този момент се нуждаеха от три гола, само че стигнаха единствено до един. Негов създател бе Ромелу Лукаку, засичайки подаване от корнер. Малко по-рано той направи сериозен пропуск.

" Юнайтед " отпада едвам за четвърти път в 10 участия на осминафиналите в шампионата, само че и за втори в последните три случая, в които стига до тази фаза. " Севиля " пък съумя да преодолее първия кръг на елиминациите от четвърти опит, печелейки мач на британска земя за първи път в историята си. Испанците ще схванат противника си за идната фаза на жребия в петък, 16 януари, който ще бъде излъчен директно по bTV Action от 13:00.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР