Севиля победи с 1:0 в градското дерби от 27-ия кръг

...
Севиля победи с 1:0 в градското дерби от 27-ия кръг
Коментари Харесай

Севиля триумфира в юбилейното дерби №100 с Бетис

Севиля победи с 1:0 в градското дерби от 27-ия кръг на Ла Лига. Възпитаниците на излъгаха огромния си противник с попадение на в 27-ата минута. Това бе юбилеен конфликт номер 100 сред двата отбора в шампионата, като Севиля към този момент има 47 победи, против 30 загуби и 23 равенства. Бетис пък продължава да няма победа в градското дерби от 2018 година насам.

Домакините имаха първата опция в мача. В 5-ата минута стреля от фаул, само че около вратата.

Три минути по-късно и Бетис стигна до положително състояние. насочи отдалечен шут, който затрудни вратаря, само че той въпреки всичко съумя да укроти топката.

Постепенно Севиля подвигна оборотите и първо в 17-ата минута Юсеф Ен-Несири изскочи на добра позиция, само че ударът му се оплете в мрежата от външната страна. Десет минути по-късно мароканецът се реваншира по отличен метод. Той получи дълъг пас, овладя топката, напредна, финтира вратаря и от дребен ъгъл съумя да вкара за 1:0.

В началото на второто полувреме Бетис стоеше по-добре и в 55-ата минута Борха Иглесиас опита акробатично с пета да вкара топката във вратата от близко, само че стражът на противника внимаваше и избави.

Последваха две положителни благоприятни условия за домакините. Първо в 58-ата минута бе открит в пеналта, само че ударът му бе избавен. След това пък стреля от отдалеченост по земя около вратата в 68-ата минута.

Бетис можеше да възвърне равенството в 72-ата минута, когато означи, само че попадението не бе зачетено поради засада.

В 88-ата минута можеше да се стигне до извънредно смешен гол за гостите. работи неприятно в опит да почисти топката и я прати в тялото на Иглесиас, по-късно тя застрашително се насочи към вратата, само че в последния миг Диего Карлос почисти пред голлинията.

Ла Лига 27 кръг, неделя 14 март  Севиля 1:0краен резулат  Реал Бетис
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР