Севиля и Манчестър Юнайтед не излъчиха победител в първия осминафинал

...
Севиля и Манчестър Юнайтед не излъчиха победител в първия осминафинал
Коментари Харесай

Де Хеа извади Юнайтед сух срещу Севиля, всичко се решава на Олд Трафорд

Севиля и Манчестър Юнайтед не излъчиха победител в първия осминафинал за Шампионската лига. Двата състава направиха 0:0 пред препълнените трибуни на естадио „ Рамон Санчес Писхуан “. Андалусийци бяха по-активният състав на терена съвсем през целия мач, само че опитите им да отбележат не бяха увенчани с триумф поради страхотните намеси на Давид де Хеа под рамката на отбора от Театъра на фантазиите. Същевременно възпитаниците на Винченцо Монтела играеха доста внимателно в защита и по този начин се оправиха с въпреки и по-редките офанзиви на манчестърци.

Мениджърът на манчестърци Жозе Моуриньо остави на пейката Пол Погба, само че той се появи в игра в 17-ата минута. Специалния бе заставен да прави промяна, откакто Андер Ерера изпита болки и стана ясно, че не може да продължи.

Така след нулевото реми всичко в тази елиминация ще се взема решение след няколко седмици на „ Олд Трафорд “. Реваншът е на 13 март от 21.45 часа.

Първото полувреме мина при предимство на домакините. Андалусийците владееха повече топката и стигнаха до по-чистите положения. Същевременно стражът на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа блесна с няколко маркови спасявания, които опазиха мрежата на „ алените дяволи “ суха.

Първата по-интересна обстановка в мача пристигна в 4-ата минута. Луис Муриел излезе на стрелкова позиция, като насочи топката в долния десен ъгъл, само че Давид де Хеа се хвърли и улови.

Главоболия имаше за мениджъра на Юнайтед Жозе Моуриньо в 17-ата минута. Андер Ерера, който до последно бе под въпрос за гостуването в Испания, изпита болки и стана ясно, че не може да продължи. Неговото място зае Пол Погба, който бе на скамейката.

В 28-ата минута севилци проведоха впечатляваща котраатака, а опция да стреля се разкри пред Хоакин Кореа. Последният насочи добре топката, само че Де Хеа още веднъж показва зоркост и отрази.

Момчетата на Винченцо Монтела родължиха да са по-активни и в края на първата част пред вратата на гостите се състояха две много любопитни обстановки. Стивън Н‘Зонзи отклони подло с глава в 45-ата минута. Топката летеше към гредата, само че Де Хеа съумя да извади.

Във втората минута на продължението на първата част, Хесус Навас центрира в наказателното поле отдясно по офанзивата. Крис Смолинг изпусна Муриел, който остана самичък против Де Хеа и с глава засече. Испанският национал и в тази обстановка извади котешки инстикт мазета.

След подновяването на играта домакините продължиха да търсят попадение, а в 64-ата минута на Келеман Ленгле засече центриране от фаул, като прати топката към долния десен ъгъл, само че испанският национал под рамката на англичаните отхвърли сънародниците си и освен това състояние.

Пабло Сарабия проби по десния фланг в 71-ата минута и центрира остро. Муриел опита да засече, само че закъсня и по този начин топката напусна очертанията на терена. Три минути по-късно, самият Сарабия можеше да се разпише, само че ударът му не бе задоволително прецизен. При пробив отдясно на Муриел, нападателят внезапно нахлу в пеналта и сервира топката на главата на крилото, което чакаше на далечната греда, само че последният не съумя да означи.

Юнайтед означи в 83-ата минута посредством Румелу Лукаку. Попадението обаче не бе зачетено, защото белгиецът си оказа помощ с лявата ръка при преодоляване на топката.

В 87-ата минута на Хесус Навас претендира за дузпа, само че съдията даде знак играта да продължи.

Маркъс Рашфорд извърши фаул в 89-ата минута от 32 метра фронтално на вратата. Младокът шутира мощно, само че около левия дирек на Серхио Рико в навън.

Ето и стартовите единадесеторки:

Севиля (4-2-3-1): Серхио Рико, Ескудеро, Ленгле, Меркадо, Навас, Бенега, Н‘Зонзи, Кореа, Васкес, Сарабия, Муриел

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Давид де Хеа, Валенсия, Смолинг, Линдельоф, Йънг, МакТоминай, Матич, Ерера, Мата, Санчес, Лукаку
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР