Севиля и Арсенал играят при 1:2 в мач от група

...
Севиля и Арсенал играят при 1:2 в мач от група
Коментари Харесай

Арсенал превзе Санчес Писхуан с бразилска самба

Севиля и Арсенал играят при 1:2 в мач от група В на Шампионска лига. Мартинели откри резултата в добавеното време на първата част, а в 53-ата минута Габриел Жезус вкара втори гол. Домакините се върнаха в мача с гол на Неманя Гудел в 58-ата минута. 

Първата по-интересна обстановка пред една от двете порти беше на сметката на Арсенал. В 6-ата минута Такехиро Томиасу насочи удар от дребен ъгъл, който профуча около вратата. Две минути по-късно пас от дълбочина на Томиасу стигна до Габриел Жезус. Нападателят пусна извеждащ пас към Габриел Мартинели, който се озова самичък против вратаря и насочи удар, само че Орян Ниланд се оправи. 

Севиля отговори с рисков удар на Лукас Окампос след подаване на Хесус Навас, само че топката мина около вратата. В 22-ата минута Габриел Жезус получи топката в наказателното поле и насочи удар, който беше доста неакуратен. 

Домакините сътвориха най-хубавото си състояние за гол досега в продължението на първата част. Серхио Рамос се включи в офанзива, напредна и пусна изведащ пас към Ен Несири. Мароканецът с едно допиране се освободи от Уилям Салиба и потърси далечния ъгъл, само че топката мина около вратата. 

В четвъртата минута на продължението на първата част " топчиите " излязоха напред в резултата. Гостите проведоха мълниеносна контраофанзива, при което Габриел Жезус овладя в своята половина и със страховит пас изведе Мартинели зад защитата на домакините. Бразилецът навлезе в наказателното поле, отстрани вратаря и вкара за 0:1. 

Втората част стартира с опция пред Арсенал, само че Мартин Йодегор не откри задачата от комфортна позиция. Лондончани стигнаха до втори гол в 53-ата минута. Деклан Райс пресече подаване в половината на домакините и подаде към Габриел Жезус отляво. Бразилецът навлезе в наказателното поле и със мощен удар от дребен ъгъл вкара за 0:2. 

Севиля се върна в мача пет минути по-късно. Ракитич центрира от корнер, а на близката греда Габриел Жезус изпусна Неманя Гудел, който с глава вкара за 1:2. 

В 65-ата минута Окампос опита акробатичен удар след центриране на Навас, само че топката мина над вратата. В 87-ата минута Жоржиньо почисти неприятно топката, която се озова в Мариано Диас. Нападателят насочи удар с глава, с който Рая се оправи. 

В добавеното време на мача на два пъти Окампос се озова на стрелкова позиция, само че по този начин и не съумя да откри задачата. 

Севиля - Арсенал 1:2

0:1 Мартинели (45+4)

0:2 Габриел Жезус (53)

1:2 Неманя Гудел (58)

Севиля: Орян Ниланд, Хесус Навас, Серхио Рамос, Неманя Гудел, Маркос Акуня, Джибрил Соу, Бубакари Сумаре, Иван Ракитич, Доди Лукебакио, Лукас Окампос, Юсеф Ен-Несири

Арсенал: Давид Рая, Бен Уайт, Уилям Салиба, Габриел Паулища, Такехиро Томиясу, Деклан Райс, Жоржиньо, Мартин Йодегор, Габриел Мартинели, Букайо Сака, Габриел Жеузус 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР