Северозападна Трета лига да бъде поне с 15 отбора за

...
Северозападна Трета лига да бъде поне с 15 отбора за
Коментари Харесай

Северозапада само с 15 тима - два са от Габрово

Северозападна Трета лига да бъде най-малко с 15 тима за новия сезон, това се надява секретарят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Игор Бакьов. Както е известно, Спартак (Плевен) влезе в професионалния футбол, а от там няма изпадащи. От Трета лига в регионалните групи изпадат Левски (гр. Левски) и Янтра (Полски Тръмбеш). При това състояние групата се свива до 13 отбора, а към този момент попълненията се обрисуват да бъдат две. Почти несъмнено е завръщането в дивизията на Янтра 1919 (Габрово) - тим, който преди една година изпадна.

През миналата акция Янтра 1919 стана безапелационен първенец на Габровската регионална група. Техният стадион е в нормите, дава отговор на изискванията, а и от клуба подсигуряват устойчиво финансиране. При това състояние Габрово още веднъж ще има два тима в Трета лига, като другият тим Янтра-Габрово (Габрово) през този сезон приключи на 2-о място.

Другият евентуален претендент е ФК Дреновец от едноименното село, намиращо се на съвсем еднообразно разстояние от Видин, Монтана и Лом. Стадионът в Дреновец е строен по европейска стратегия, а община Ружинци ще се опита да помогне с финансирането. През миналия сезон Дреновец приключи на 2-о място във Видинската регионална група, на 7 точки от първенеца Ботев (Грамада).

Все още се чакат формалните поръчки, както от тези два клуба- макар извършените предварителни диалози, по този начин и от други отбори. " Наистина ще бъде отлично, в случай че има и още претенденти и групата се усили до 16 тима. Но при нас това не е самоцел, тъй като и другите тимове желаят да гостуват при положителни условия, на хубави игрища. Но към този момент вероятността е Северозападната Трета лига през новия сезон да бъде с 15 тима, съобщи Игор Бакьов. Доста по-комплицирана е обстановката на Североизток. Там към този момент тимовете са 12, откакто има един изпадащ - Волов (Шумен), а Спартак (Варна) и Добруджа си размениха местата във второто и третото равнище на футбола. Желаещите да попълнят групата би трябвало да внесат поръчките си до 30-и юни.

" Желаещи тимове има, само че нашата концепция е да включим клубове, които ще бъдат добре проведени и боеспособни. А също по този начин и подготвени финансово да посрещнат цялото състезание. Така че занапред ще решаваме кои тимове да попълнят групата, разяснява ръководителят на ЗС на БФС-Варна Георги Мирчев. Той даде образец с двата нови тима от предходната година - Устрем (Дончево) и ФК Тополи, които въпреки и от дребни обитаеми места, са съумели да изградят постоянни отбори и останали в групата. Съвсем друго е ситуацията в двете Южни трети дивизии, които са формирани от по 18 тима, а за попълването им постоянно се играят квалификации.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР