Северозападна България, Област Видин и Община Видин са във фокуса

...
Северозападна България, Област Видин и Община Видин са във фокуса
Коментари Харесай

Цветанов с важни думи за Северозападна България

Северозападна България, Област Видин и Община Видин са във фокуса на държавното управление и на ръководещото болшинство в Народното събрание. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ и заместител - ръководител на партията Цветан Цветанов по време на срещата си с кмета на община Видин Огнян Ценков.

На нея участваха и регионалният координатор на ГЕРБ-Видин и депутат Владимир Тошев и регионалният шеф Албена Георгиева. По време на диалога бяха разисквани настоящи за района тематики. Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази своята задоволеност, че с поддръжката на държавното управление община Видин е излязла от тежкото финансово положение и извършва сполучливо финансово – оздравителния си проект.

„ Правителството и министър председателят Борисов са потвърдили, че поддържат напъните на всички кметове за развиването на общините”, безапелационен бе Цветан Цветанов, представен от пресцентъра на ГЕРБ. В началото на месец март 2018 година община Видин отпадна от листата на общини във финансово усложнение. През месец декември 2017 година Министерство на финансите утвърди признатия с решение на Общински съвет-Видин План за финансово излекуване на Общината. Съобразно него, на Община Видин бе възложен от централния бюджет краткотраен безлихвен заем в размер на 6 000 000 лева, в който е включен и отпуснатият през 2015 година от държавното управление заем в от 2 000 000 лв.. С него са разплатени всички наложени запори на общината. „ Това значи непоклатимост и успокоение за община Видин, която при започване на мандата на локалната власт завари над 20 млн. лева задължения”, акцентира Цветанов.

„ Това е общ триумф на локалната власт, жителите и действителния бранш. Ние дружно показахме на държавното управление, че вървим в вярната посока”, акцентира кметът на Видин Огнян Ценков.

Той уточни още, че вследствие на поредната политика на държавното управление към Северозападния район, взаимно с държавната, локалната власт и гражданското общество стартира действителното построяването на магистралния път Видин – Ботевград. „ Предстои реализирането на още значими планове за община Видин “, заяви Ценков. Той бе безапелационен, че 2018-а ще бъде годината на забележимите резултати за община Видин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР