Северозападен Арканзас обяви, че ще плати на новите жители 10

...
Северозападен Арканзас обяви, че ще плати на новите жители 10
Коментари Харесай

Този регион в САЩ ще ви плати $10 000, за да се преместите там

Северозападен Арканзас разгласи, че ще заплати на новите поданици 10 000 $, с цел да се реалокират в региона, който е прочут като едно от най-хубавите места за живот в Америка, с помощта на ниските си разноски за живот, действия навън, институции за изкуство от международна класа и -доход от капитал, който е с 14% по-висок от междинния за страната.

Подобно на стратегии, основани от село в Италия, град Тулса, Оклахома и щата Върмонт, които направиха сходни оферти, предлагайки да заплащат на хората да се реалокират там, Арканзас е следващият район с сходна политика.

Съветът на Северозападен Арканзас влага в проекта за примамване на нови поданици. Не се какъв брой претенденти ще одобри региона, само че се влага повече от 1 милион $ за самодейността, наречена " Life Works Here ". В допълнение към 10 000 $, привилегиите ще включват велосипед или годишно участие в една от локалните културни институции като Музея на американското изкуство " Кристалните мостове ", стартиран от наследника на Walmart Алис Уолтън, най-богатия колекционер на изкуство в Америка, написа Forbes.
 Това италианско село ще ви заплати да станете негов гражданин, в случай че сте жител на Европейски Съюз
Това италианско село ще ви заплати да станете негов гражданин, в случай че сте жител на Европейски Съюз

Общинският съвет ще заплаща на новите поданици месечна такса в продължение на три години до най-много 8 000 евро годишно

Според президентът и основен изпълнителен шеф на Съвета на Северозападния Арканзас Нелсън Пийкок, регионът желае да притегли топ гении, както и отдалечени служащи. " Северозападен Арканзас има една от най-бързо разрастващите се стопански системи в страната, само че би трябвало да увеличим гениите си, с цел да осигурим стопански напредък в бъдеще ", споделя Пийкок, който показва, че сега има повече от 10 000 разкрити работни места и дефицит на хора, които да ги запълнят.

Тенденциите демонстрират, че хората бягат от забързания живот на огромните американски градове в търсене на равновесие сред професионалния и персоналния живот, по-голяма еластичност и други благоприятни условия. Броят им нараства стремглаво по време на пандемията. Наскоро Арканзас беше класиран на шесто място по известност за най-хубаво място за живот.

Но в случай че хората към този момент се реалокират в по-малко градски пространства, за какво място като Северозападен Арканзас би трябвало да се популяризира с парична оферта? Това е сигнал, че Северозападен Арканзас е отворен за гении.

Пийкок споделя, че Северозападен Арканзас полагал старания за набиране на гении преди пандемията, само че регионът е решил да се възползва от актуалните промени в обществото. " В момента знаем, че доста хора преоценяват целите си и метода си на живот ", споделя той. " Използваме опцията да притеглим вниманието в този миг, когато доста работодатели са разширили опциите за работа от вкъщи и чиновниците - знаейки, че могат да работят отвред - премислят къде живеят и какво дефинират като собствен приоритет. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР