Североизточната китайска провинция Хейлунцзян предложи награда до 5000 юана (около

...
Североизточната китайска провинция Хейлунцзян предложи награда до 5000 юана (около
Коментари Харесай

Китайска провинция на границата с Русия обеща награда за спиране на незаконни влизания

Североизточната китайска провинция Хейлунцзян предложи премия до 5000 юана (около 640 евро) за хора, които оказват помощ за залавяне на идващи от Русия пасажери, прекосяващи нелегално границата, след обезпокоително повишаване на броя на " импортирани " инфектирани с новия ковид, съобщи Франс прес.

Опасявайки се от нов епидемиологичен гърмеж, откакто овладя появилата се през декември зараза, Китай от края на март на процедура е спрял влизането на чужденци на своя територия и значително е понижил интернационалните полети. Повечето нови случаи на заразяване са на прибрали се вкъщи китайски жители.

Провинция Хейлунцзян заяви през вчерашния ден за 79 нови инфектирани измежду идващите от Русия, с което общият брой на " импортираните " инфектирани става 326 души. Вчера провинциалните управляващи оповестиха премия от 3000 юана за хора, които алармират противозаконни прекосявания на границата с Русия и 5000 юана при залавяне на нарушителите и предаването им на управляващите.

В най-засегнатия от " импортирани " инфектирани град Суйфънхъ и в провинциалната столица Харбин е въведена 28-дневна карантина и проби за идващи от чужбина.

Към днешна дата в Русия по публични данни има 21 102 инфектирани с новия ковид. По оценка на китайското външно министерство в Русия сега има над 100 000 китайци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР