Севернокорейският вожд Ким Чен-ун е наредил разрушаването на неприятно изглеждащи

...
Севернокорейският вожд Ким Чен-ун е наредил разрушаването на неприятно изглеждащи
Коментари Харесай

Ким Чен-ун нареди събаряне на неприятни сгради на Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е наредил разрушаването на " неприятно изглеждащи " южнокорейски уреди в планинския курорт Кумган - необичаен знак на междукорейското съдействие, като прикани те да бъдат сменени с " съвременни " здания , издигнати от Северна Корея, оповестява " Гардиън ", цитирайки севернокорейската държавна новинарска организация.

Вождът на Северна Корея е декларирал, че било " неточност " курортът на източния бряг да се счита за обща благосъстоятелност на двете корейски страни, като се има поради местоположението му на севернокорейска територия.

" Планината Кумган е наша земя, извоювана с кръв и всяка канара и дърво върху нея са свързани с нашия суверенитет и достолепие ", изтъкнал Ким по време на посещаване в курорта тази седмица, заяви държавната организация, добавяйки, че съгласно него южнокорейските уреди " припомнят на краткотрайни здания на строителни обекти ".

Севернокорейската организация отбелязва: " (Ким) инструктира да премахнем всички неприятно изглеждащи уреди от южната страна с договореност със съответното звено от южната страна и да се построят нови съвременни сервизни уреди по наш метод, които да са в сходство с естествената природа на връх Кумган. "

Южнокорейците започнаха да вървят на екскурзии до планината Кумган през 1998 година, само че ги прекратиха през 2008 година, когато туристка от Южна Корея беше убита от севернокорейски боец за нахлуване във военна зона.

Курортът, издигнат с вложения от южнокорейски компании , от този момент е бил хазаин на няколко събирания на фамилии, разграничени от Корейската война през 1950-1953 година

Пхенян се твърди, че е бил сърдит от това, че Южна Корея не е възобновила екскурзиите на фона на блокираните договаряния по отношение на нуклеарната и балистичната ракетна стратегия на Северна Корея.

Комунистическият режим притисна Сеул да пренебрегне възраженията на Съединени американски щати против по-голямо съдействие сред двете страни, само че всяка южнокорейска инвестиция в Кумган би нарушила интернационалните наказания, наложени на Пхенян.

Кумган, дружно със затворения към този момент промишлен комплекс Кесон, който се намира покрай тежко въоръжената граница сред страните, в миналото се разглеждаше като образец за това, което биха могли да реализират макар военното и политическо напрежение .

Южнокорейският президент Мун Дже-ин съживи вероятността за обновяване на пътуванията до Кумган в опит за рестартиране на съдействието сред Пхенян и Сеул.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР