Севернокорейският лидер заяви, че крайната цел на страната му е

...
Севернокорейският лидер заяви, че крайната цел на страната му е
Коментари Харесай

Целта пред Ким Чен-ун: Северна Корея да стане най-голямата ядрена сила в света

Севернокорейският водач съобщи, че крайната цел на страната му е да стане най-голямата нуклеарна мощ в света, осведомиха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.

Ким увеличи в служба десетки военни, взели участие в неотдавнашното изстрелване на най-голямата балистична ракета на Северна Корея. Той участва персонално тестването на новата междуконтинентална балистична ракета " Хвасон-17 " на страната и даде обещание да противодейства на нуклеарните закани на Съединени американски щати.

Изграждането на нуклеарните сили е за надеждна отбрана на достолепието и суверенитета на страната и народа, а крайната им цел е да притежаваме най-мощната стратегическа мощ в света, безспорна мощ без казус през века, съобщи Ким в заповедта за повишение на военнослужещите.

Той назова " Хвасон-17 " " най-силното стратегическо оръжие в света " и съобщи, че то показва решимостта и способността на Северна Корея в последна сметка да построи най-силната войска в света.

Севернокорейските учени са създали превъзходен скок напред в развиването на технологията за монтиране на нуклеарни бойни глави на балистични ракети, сподели Ким, без да прецизира.

Като театралничи за фотоси с учените, инженерите, военните и другите участници в теста, Ким съобщи, че чака от тях да продължат да уголемяват и укрепват нуклеарната възпираща мощ на страната с извънредно бързи темпове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР