Севернокорейският лидер разпореди започването на 80-дневна национална кампания за даване

...
Севернокорейският лидер разпореди започването на 80-дневна национална кампания за даване
Коментари Харесай

Ким Чен-ун нареди започването на 80-дневна кампания за нов тласък на икономиката

Севернокорейският водач разпореди започването на 80-дневна национална акция за предоставяне на подтик на изпитващата усложнения стопанска система, преди изключителния конгрес на Корейската трудова партия, плануван за януари, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението беше взето на среща на ръководещата партия, последвала след неотдавнашните наводнения и в подтекста на коронавирусната пандемия, които способстваха за още по-голямо намаляване на към този момент изпадналата в рецесия стопанска система на изолираната страна.

Масовите акции за готовност, при които севернокорейците се приканват да работят спомагателни часове и да се заемат с нови действия, са типични за Корейската народнодемократична република преди огромни събития, отбелязва Агенция Франс Прес. Севернокорейската публична организация КЦТА ги назовава "битки " на корейски, съгласно с употребяваната от Пхенян военизирана терминология, само че в британската си версия тази дума беше преведена с по-дипломатичния термин "кампания ".

"Постигнахме исторически триумфи с помощта на нашите скъпоструващи старания, като тази година преодоляхме самоуверено невиждани тествания и компликации, само че не би трябвало да почиваме на лаврите си ", съобщи КЦТА. "Все още сме изправени пред провокации, които не могат да бъда подценени и имаме голям брой цели за реализиране тази година ".

Участието в изтощителните "битки " се следи доста деликатно и се употребява като средство за премерване на лоялността на популацията към режима. Предишните случаи бяха порицани от правозащитни организации, които ги дефинират като "принудителен труд ".

Очаква се през януари партията да показа проект за по-голяма динамика на стопанската система на страната, страдаща от хронично неприятно ръководство. Предишният проект беше зарязан дискретно при започване на годината, отбелязва Агенция Франс Прес. През август на пленарно съвещание на Корейската трудова партия беше прието, че "целите за възстановяване на националната стопанска система бяха забавени съществено ".

Освен това стопанската система беше наранена тежко от интернационалните наказания, целящи да накарат Пхенян да се откаже от нуклеарната си и балистична стратегии, които напреднаха бързо при ръководството на Ким.

Планираният ексклузивен конгрес е първият от пет години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР