Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви пред военните командири на страната,

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви пред военните командири на страната,
Коментари Харесай

Пхенян точи меча си за пълно унищожение на САЩ и Южна Корея

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи пред военните командири на страната, че би трябвало да бъдат мобилизирани най-мощните средства за заличаване на Съединените щати и Южна Корея, ако те изберат военна борба, оповестява " Ройтерс ".

Ким акцентира, че заплахата от въоръжена борба на Корейския полуостров бързо се трансформира в действителност заради враждебните маневри на враговете, в това число Съединени американски щати, които изискват страната да " наточи скъпия меч ", с цел да се отбрани.

" Ако врагът избере военна борба, нашата войска би трябвало да нанесе гибелен удар, с цел да го унищожи изцяло, като приведе в деяние всички най-тежки средства и капацитет без момент съмнение ", уточни водачът на КНДР.

Изказването си Ким направи по време на среща с висши военни водачи в централата на ръководещата Работническа партия, с цел да ги поздрави за достиженията, реализирани през 2023 година

През миналата година Северна Корея тества най-големите си балистични ракети и изстреля първия си боен разследващ сателит - нещо, което Ким дефинира като огромен прогрес в модернизирането на армията на страната.

Призивът за повишение на военната подготвеност на страната идва след обещанието за увеличение на нуклеарния боеприпас на страната, създаване на военни дронове и изстрелване на три нови шпионски сателита през 2024 година

Ескалацията на реториката от страна на Ким идва, откакто през последната година Съединените щати усилиха ученията с Южна Корея и разположиха повече стратегически военни активи, като нуклеарна ракетна подводница, самолетоносачи и огромни бомбардировачи.

Заявката на Ким идва и преди година, в която ще се проведат основни избори както в Южна Корея, по този начин и в Съединените щати, на които Пхенян евентуално гледа като на опция за увеличение на въздействието си посредством засилена акция за боен напън.

Вчера президентът на Южна Корея Юн Сук-йол даде обещание да форсира работата по завършването на система за противоракетна защита и система, употребяваща разширеното въздържане на Съединени американски щати, за  " фундаментално възприране на всяка нуклеарна и ракетна заплаха от Северна Корея ".

Разширеното въздържане се отнася до тактиката за потребление на военни активи на Съединени американски щати, в това число нуклеарни оръжия, за въздържане и - при положение на нахлуване против съдружник - за ответни дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР