Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че за момента отменя

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че за момента отменя
Коментари Харесай

Ядрената война между Северна Корея и САЩ се отлага засега

Севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи, че за момента анулира планувания ракетен обстрел по американския остров Гуам. Диктаторът обаче предизвести, че удар ще има, в случай че " изключително рисковите и безрасъдни действия” на Съединени американски щати продължат, съобщи Франс прес, представена от " Фокус ".

Анализатори считат, че мненията на Ким Чен Ун отварят пътя за деескалация на възходящата рецесия, която бе подхранена от размяната на остри реплики сред Белия дом и Пхенян.

Държавната осведомителна организация на КНДР разгласи, че " вождът " е получил брифинг по отношение на " проектите за обгръщащ огън към Гуам " по време на ревизия на Командването на стратегическите сили, което дава отговор за нуклеарните оръжия на страната.

Ким Чен Ун прибавя за Съединени американски щати, че " в случай че те упорстват в извънредно рисковите си и безрасъдни дейности на Корейския полуостров, то КНДР ще вземе ограничения, както към този момент бе оповестено ".

Медията цитира изказване на Ким, в което той прикани Съединени американски щати да обмислят добре дейностите си и да претеглят всичките им плюсове и минуси.

" За да се отстрани напрежението и да се предотврати заплахата от боен спор на Корейския полуостров, е належащо първо Съединени американски щати да създадат верния избор и да го потвърдят посредством дейностите си”, съобщи севернокорейският деспот.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР