Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че ще ускори стъпките за

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че ще ускори стъпките за
Коментари Харесай

КЦТА: Ким Чен-ун ще ускори стъпките за превръщане на Северна Корея в ядрена суперсила

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че ще форсира стъпките за преобразяване на Северна Корея във военна суперсила с нуклеарни оръжия и не изключва опцията да ги употребява, в случай че враговете я атакуван, съобщи тази заран организация КЦТА, като се базира на негова тирада в локален университет, написа Българска телеграфна агенция.

Според Ким Чен-ун той няма желание да атакува Южна Корея, само че " в случай че врагът се опита да използва мощ против нашата страна ", севернокорейските военни ще прибегнат до цялата си мощност без да се двоумят, което " не изключва потреблението на нуклеарни оръжия ".

КЦТА отбелязва, че севернокорейският водач е призовал и за необятно подсилване на защитата на Северна Корея.

Ким Чен-ун също по този начин изпрати и обръщение по случай вчерашния рожден ден на съветския президент Владимир Путин, добавя организацията.

Ким Чен-ун назова Путин собствен " непосредствен приятел ", като съобщи, че " стратегическите връзки и връзките на съдействие " сред двете страни ще бъдат издигнати до ново ниво, с цел да се работи за " отбрана на районния и международния мир и интернационалната правдивост ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР