Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че Пхенян няма да се

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че Пхенян няма да се
Коментари Харесай

Ким Чен-ун предупреди за ядрена атака при провокация с ядрени оръжия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун съобщи, че Пхенян няма да се поколебае да извърши " нуклеарна офанзива ", в случай че врагът го предизвика с нуклеарни оръжия, заяви КЦТА.

Според севернокорейската публична новинарска организация Ким е направил тази забележка по време на среща с военнослужещи от ракетните войски на Северна Корея във връзка със състоялото се преди няколко дни обучение за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета.

Северна Корея заяви преди два дни, че в понеделник е направила ракетно тестване с най-новата си междуконтинентална балистична ракета, с цел да направи оценка на военната подготвеност на нуклеарните си сили против все по-нарастващата неприязън на Съединени американски щати, което провокира наказание от страна на Вашингтон и неговите съдружници.

Ким съобщи, че осъщественото в понеделник изстрелване е посочило високата степен на подвижност на военните и способността им за бърза офанзива, като прикани към старания за по-нататъшното подсилване на бойната им успеваемост, добавя КЦТА.

В настрана изказване Ким Йо-чен, авторитетната сестра на севернокорейския водач, укори Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че е водил съвещание във връзка на изстрелването на междуконтиненталната балистична ракета от Северна Корея, като съобщи, че това е обучение на нейната страна за самоотбрана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР