Севернокорейският лидер Ким Чен-ун устрои голямо празненство в чест на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун устрои голямо празненство в чест на
Коментари Харесай

Ким Чен-ун устрои празненство за ядрените учени

Севернокорейският водач Ким Чен-ун устрои огромно тържество в чест на своите нуклеарни учени и експерти, взели участие в шестия и максимален нуклеарен опит на Пхенян преди седмица, заяви формалната организация на КНДР КЦТА, представена от Ройтерс.

За да изрази признателността си към нуклеарните учени и други представители на военния и партиен връх, съдействали за опита с атомна бомба предходната неделя, Ким даде прием, включващ художествено зрелище и фотосесия със самия него.

КЦТА не прецизира по кое време се е състояло празненството. На 9 септември Северна Корея означи годишнина от основаването си - 1948 година

Как Ким изигра света с атомната си бомба

Съединени американски щати са подготвени да употребяват нуклеарно оръжие против КНДР

ВИЖТЕ КИМ С БОМБАТА И ОТГОВОРА НА ЮЖНА КОРЕЯ

На публикуваните от севернокорейската организация фотоси Ким театралничи необятно ухилен в постройката на Народния спектакъл в Пхенян дружно с двама видни нуклеарни учени: Ни Хон-соп, началник на севернокорейския Институт за нуклеарни оръжия, и Хон Сун-му, заместник-завеждащ отдела на Корейската трудова партия за военната промишленост.


North Korea marks its founding holiday with a gala party for its nuclear scientists https://t.co/rCYAPt5heH
— The New York Times (@nytimes) September 10, 2017
Ни и Хон изиграха основна роля в севернокорейската нуклеарна стратегия, като по време на полеви инспекции и тествания на оръжия стояха покрай Ким, в това число на последния нуклеарен опит. Ни е някогашен шеф на Центъра за нуклеарни проучвания в Йонбьон, най-важния нуклеарен обект на Пхенян, а Хон също е работил там, като основен инженер. Ни и Хон са включени в черни описи на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Южна Корея.

На банкета Ким е декларирал по адрес на двамата експерти, че те са "поели водещата роля в постигането на основната цел - да се доизградят държавните нуклеарни сили " в сходство с политиката му на редом нуклеарно и икономическо развиване.

"Последното тестване на водородната бомба е огромна победа, извоювана от корейския народ с цената на кръвта му, до момента в който затягаше коланите в сложните времена ", е споделил севернокорейският водач.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди "безразсъдното държание " на Северна Корея, като го назова

световна опасност ", която "изисква световен отговор ",

в това число и по линия на НАТО, заяви Ройтерс.

"Ние в този момент сме напълно фокусирани върху това по какъв начин да допринесем за спокойно разрешаване на спора ", уточни Столтенберг. В изказване за Би Би Си и английският министър на защитата Майкъл Фалън акцентира, че боен спор би трябвало да бъде избегнат непременно.

N. Korea’s behavior is ‘global threat’ & requires global response, including from NATO – Stoltenberg https://t.co/FUt7xFMlZU
— RT (@RT_com) September 10, 2017
Германският канцлер Ангела Меркел предложи Берлин да взе участие в евентуални интернационалните договаряния за слагане завършек на севернокорейската нуклеарна и ракетна стратегия. "Ако е належащо нашето присъединяване в договаряния, незабавно ще кажа Да ", споделя Меркел в изявление за днешния брой на вестник "Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг ". Тя загатва договарянията в многостранен формат, които доведоха до съглашението за иранската нуклеарна стратегия. Тогава те бяха водени от Съединени американски щати, Русия, Китай, Англия, Франция и Германия.

Меркел споделя още, че счита за вероятни договаряния в сходен формат и за спора към севернокорейската нуклеарна стратегия. По думите й Европа и изключително Германия би трябвало да са подготвени да вземат ефективно присъединяване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР