Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се срещна в събота с

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се срещна в събота с
Коментари Харесай

Ким инспектира ключови оръжия с руския началник на отбраната

Севернокорейският водач Ким Чен Ун се срещна в събота с съветския министър на защитата във Владивосток, където инспектира най-съвременните оръжия, в това число хиперзвукова ракетна система в последния стадий от рядко посещаване отвън страната му. При идването си във Владивосток, тихоокеански пристанищен град покрай китайската и севернокорейската граница, Ким беше посрещнат от министъра на защитата Сергей Шойгу и почетен часовой. Шойгу и Ким инспектираха някои от най-модерните съветски нуклеарни бомбардировачи на летище, преди да се качат на борда на боен транспортен съд, демонстрира видео, оповестено от съветското министерство на защитата.


Разширената обиколка на Ким в Далечния източен район на Русия, която стартира във вторник, се концентрира върху военни въпроси, както се вижда от неговия личен антураж, доминиран от офицери, алегорична замяна на карабини с Владимир Путин и обиколка на фабрика за изтребители в Комсомолск на Амур. Историческите съдружници Русия и Северът са подложени на голям брой световни наказания - Москва за нападението над Украйна, Пхенян за нуклеарните опити. Първото публично посещаване на Ким в чужбина след пандемията на ковид разпали страховете на Запада, че Москва и Пхенян ще се опълчват на глобите и ще сключат оръжейна договорка. Смята се, че Москва се интересува от закупуването на севернокорейски муниции, с цел да продължи да се бие в Украйна, до момента в който Пхенян желае помощта на Русия за развиването на своята интернационално наказана ракетна стратегия. Кремъл сподели, че да бъде подписвано съглашение.

След като се срещна с Ким в сряда на космодрума Восточний (Източен), на към 8000 километра от Москва, Путин разиска вероятността за по-голямо съдействие със Северна Корея и „ опциите “ за военни връзки.

На летище Кневичи във Владивосток в събота на Ким бяха показани стратегически бомбардировачи Ту-160, Ту-95МС и Ту-22М3. „ Тези самолети образуват въздушния съставен елемент на стратегическите нуклеарни сили на Русия “, се споделя в изказване на министерството на защитата. Според фрагменти, публикувани от Москва, Ким е бил показан по какъв начин деликатно слуша висши представители на съветската войска и инспектира самолета. Руските публични лица също демонстрираха на водача набор от бойни самолети, както и хиперзвукова ракетна система " Кинжал ", изстрелвана от въздуха.

След това Ким и Шойгу се качиха на кораба за битка против подводници „ Маршал Шапошников “, където ръководителят на съветския флот адмирал Николай Евменов изясни характерностите на военния транспортен съд и оръжията, които носи. Очаква се Ким също да посети Далекоизточния федерален университет, както и лабораториите по морска биология към Руската академия на науките във Владивосток. Колежите в съветския Далечен изток исторически са приемали студенти от Северна Корея.

„ Притеснително “ съдействие

Ким е на посещаване в Русия, до момента в който Путин се пробва да ускори съюзи с други международни водачи, отхвърлени от западните страни. Подаряването на карабини сред Ким и Путин на срещата на върха на космодрума в сряда в допълнение подхрани спекулациите, че договорката за експорт на оръжие може да бъде на масата, макар предизвестията на Запада. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти в петък, че по време на пътуването на Ким не са подписвани съглашения и " няма проект за сключване на такива ".

Путин одобри покана да посети Северна Корея и предложи да изпрати севернокореец в космоса, което ще бъде първото. Москва също загатна опцията да помогне на Северна Корея да създава спътници, вероятност, която разтревожи Вашингтон. Сътрудничеството, оповестено по време на визитата на Ким в Русия, е „ много тревожно и евентуално би било в нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър пред отчети след срещата на водачите. Севернокорейските спътници, означи той, са били употребявани за създаването на балистични ракети на Пхенян. Наскоро Пхенян се провали два пъти в опита си да изведе боен шпионски спътник в орбита. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР