Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се срещна с руския министър на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се срещна с руския министър на
Коментари Харесай

Ким Чен Ун прие руския министър на отбраната Сергей Шойгу в Пхенян

Севернокорейският водач Ким Чен-ун се срещна с съветския министър на защитата Сергей Шойгу и високопоставена китайска делегация в Пхенян. Това стана в навечерието на огромните тържества по случай годишнината от края на Корейската война, оповестиха локалните държавни медии, представени от Българска телеграфна агенция. Това беше първата обществена среща на Ким с задгранични посетители от началото на пандемията от COVID-19.

Ким организира „ другарски диалог " с Шойгу, който му връчи „ подписано писмо " от съветския президент Владимир Путин, осведоми формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

В навечерието на „ грандиозния театър " по случай годишнината, която се отбелязва през днешния ден, той се срещна и с китайска делегация, ръководена от члена на Политбюро на Китайската комунистическа партия Ли Хунчжун, „ който общително съобщи на уважаемия приятел Ким Чен-ун писмо, изпратено му персонално от (китайския президент) Си Цзинпин ", добавя КЦТА.

Пхенян отбелязва 70-годишнината от сключването на 27 юли 1953 година на примирието, поставило завършек на бойните дейности в Корейската война. В КНДР празникът е именуван „ Денят на успеха ".

Русия, обичаен съдружник на Северна Корея, е една от дребното страни по света, с които Пхенян поддържа другарски връзки.

„ Припомняйки с огромна страст историята на дружбата сред КНДР и Русия, която има своите дълбоки корени, Ким и Шойгу разискаха въпроси от съвместен интерес в региона на националната защита и сигурност, както и районната и интернационалната среда на сигурност ", означи КЦТА.

Ким и Шойгу посетиха и оръжейно ревю, където на съветския министър бяха показани „ нови мостри оръжие и военна техника ", показва Корейската организация в настрана известие.

Севернокорейският водач е корав в поддръжката си за нашествието на Москва в Украйна, в това число доставяйки съгласно Вашингтон ракети на Русия.

По време на визитата той описа на Шойгу „ за въоръжението и техниката, които се изобретени и създадени като част от проекта за националната защита на Северна Корея и неведнъж изрази убеждението си, че съветската войска и народ ще реализиран огромни триумфи ", добави КЦТА.

Ройтерс отбелязва, че по време на обиколката на ревюто Ким е посочил на Шойгу ракети, които са неразрешени с резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за които са дали своят вот и Китай, и Русия, и добавя, че те са послужили като декор, на който да бъде изразена на взаимност сред три страни, обединени от опълчването си със Съединени американски щати.

Пекин е най-важният съдружник и стопански покровител на Пхенян. Отношенията им се зараждат по време на кръвопролитията на Корейската война през 50-те години.

Ким сподели на Ли, че „ корейският народ в никакъв случай няма да не помни събитието, че храбрите бойци на Китайските национални доброволци са пролели кръвта си в името на успеха във войната ", означи КЦТА.

Спътникови фотоси демонстрират, че Северна Корея се готви за огромен боен церемониал по случай днешната годишнина.

Южнкорейската организация Йонхап заяви, като се базира на неназовани държавни източници, че се следят „ очевидни признаци ", че през последните дни е имало среднощни подготовки за парада на площад „ Ким Ир-сен " в Пхенян.

Отправянето на покана към задгранични посетители за тазгодишните празнувания се случва за пръв път от началото на пандемията и подсказва, че управляващите в Северна Корея са въвели по-облекчен режим за надзор на границите.

Посещението на съветската и китайската делегация е първата обществена аудиенция на задгранични представители, откогато през 2020 година КНДР затвори границите си поради пандемията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР