Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се срещна с руския министър

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се срещна с руския министър
Коментари Харесай

Ким Чен Ун показа на руския военен министър забранени ракети и получи топло писмо от Путин

Севернокорейският водач Ким Чен Ун се срещна с съветския министър на защитата Сергей Шойгу, с цел да обсъдят военни въпроси, както и тематики по районната и интернационалната сигурност, оповестяват държавните медии на двете страни.

Двамата са разговаряли в сряда в столицата Пхенян и са постигнали консенсус по неуточнени " въпроси от съвместен интерес в региона на националната защита и сигурност ".

Авторитарният водач на Северна Корея е провел особено обранително ревю за Шойгу, на което му е показал неразрешени балистични ракети. Ракетите са неразрешени с резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, признати с поддръжката на Русия и Китай.

От своя страна, Ким Чен Ун е получил " топло и положително " писмо от съветския президент Владимир Путин, оповестява корейската държавна телевизия KCNA.

Ким благодари на Путин за изпращането на военната делегация, водена от Шойгу, и съобщи, че визитата е задълбочило " стратегическите и обичайни " връзки сред двете страни.

Това е първото посещаване на съветски министър на защитата в Северна Корея след разпадането на Съветския съюз. Ходът се пояснява от някои специалисти като знак за отчаянието на Москва на фона на неуспехите ѝ във войната в Украйна, която сама стартира.

Посещението увеличавата вероятността за по-открита поддръжка за Пхенян, защото и двете страни сега са на процедура изолирани от част от интернационалната общественост.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, че диалозите сред двете страни идват в миг, когато Кремъл се бори да се достави с оръжия.

" За никого не е загадка, че... Путин се обръща към други страни за помощ и поддръжка в битката му с войната в Украйна. И това включва, както знаем, някои контакти с КНДР ", сподели той.

Северна Корея поддържа Кремъл в нападателната му и неоправданата война против Украйна и е доставила оръжия, в това число пехотни ракети и снаряди, в поддръжка на съветските войски.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР