Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се извини за убийството на

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун се извини за убийството на
Коментари Харесай

Ким Чен Ун се извини за застрелян южнокореец

Севернокорейският водач Ким Чен Ун се извини за убийството на южнокорейски чиновник край противоречивата морска граница сред двете Кореи. Ким сподели, че "съжалява доста " за "неочаквания " и "злощастен " случай, оповестиха южнокорейски представители, представени от Асошиейтед прес.

"Председателят на Държавния съвет, другарят Ким Чен Ун, съжалява доста за това, че е провокирал огромно отчаяние у президента Му Дже-ин и южнокорейските жители поради един непредвиден и злополучен случай " във време, когато Южна Корея се мъчи да се оправи с коронавирусната пандемия, се споделя в севернокорейското обръщение, представено от съветника на президента Мун, Со Хун.

Вчера Южна Корея упрекна Северна Корея, че преди няколко дни е застреляла южнокорейски държавен чиновник, който евентуално се е опитвал да избяга от родината си, и е изгорила тялото му, откакто го е разкрила върху плаващ предмет в севернокорейски води. Южнокорейските управляващи нарекоха това "зверско действие " и желаеха от КНДР да накаже отговорните.

Според севернокорейското обръщение бойците на КНДР първо стреляли с халосни патрони, откакто мъжът не можал да изясни изцяло какво прави там, а единствено споделил, че е от Южна Корея. После посочил признаци, че се пробва да бяга, което предиздвикало севернокорейските бойци да открият огън и те произвели 10 изстрела. Когато бойците се доближили до плаващия предмет, върху който бил индивидът, те разкрили там единствено доста кръв, а мъжът не се виждал на никое място. Войниците заключили, че той е мъртъв, и изгорили плаващия предмет според разпоредбите за битка с ковид, споделя Пхенян..

В сряда Ан Йон-хо, почитан офицер от южнокорейската войска, съобщи пред южнокорейските депутати, че Северна Корея евентуално е застреляла служителя в осъществяване на затегнати правила за битка с ковид, които включвали "безразборна пукотевица " по всеки, който нелегално се приближи до границите й.

Южнокорейският министър на защитата Со Ук съобщи, че се допуска, че служителят се е опитвал да избяга, тъй като си е оставил обувките на кораба, с който в началото плавал, поставил си е избавителна жилетка и се качил на плаващия предмет, на който е бил открит в севернокорейски води. Со добави, че има и косвени улики, че служителят е имал желание да избяга. Според някои специалисти обаче всичко това не е задоволително, с цел да се заключи, че мъжът е бил дезертьор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР