Севернокорейският лидер Ким Чен Ун разпореди да бъде увеличен потенциалът

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун разпореди да бъде увеличен потенциалът
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Да увеличим потенциала си за ядрено възпиране

Севернокорейският водач Ким Чен Ун разпореди да бъде повишен капацитетът на страната за нуклеарно въздържане. Това заяви организация КЦТА, представена от ТАСС.

Ким е споделил това на дадения от него банкет за учените, взели участие в създаването на водородната бомба, изпитана на 3 септември. "Трябва да реализираме прогрес и за в бъдеще в научните разработки, с цел да увеличим капацитета си за нуклеарно въздържане, нужен за самоотбрана ", е споделил Ким. По думите му шестото нуклеарно тестване е доказателство, че Корейската народнодемократична република (КНДР) е нуклеарна страна, притежаваща междуконтинентална балистична ракета с водороден заряд.

Иран може да е оказал загадка помощ на Пхенян при основаването на нуклеарно оръжие, написа вестник "Сънди телеграф ". Високопоставени източници на изданието декларират, че английското държавно управление отпред с Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила не счита за правдиво севернокорейските учени независимо да са обезпечили напредъка на страната си в нуклеарните технологии. Във връзка с това английското министерство на външните работи разследвало коя от сегашните или някогашни нуклеарни страни е предоставила на КНДР такива технологии и съвещания.

"Иран е отпред в листата със страни, обвинени, че може под една или друга форма да са оказали подпомагане, Русия също се е оказала в центъра на вниманието ", се показва в публикацията. В материала се споделя също, че английските управляващи се надяват, че установяването на вероятния снабдител на нуклеарни технологии за Пхенян, "ще отвори нови дипломатически благоприятни условия за оказване на напън на режима, който отхвърля да смени курса макар икономическите наказания ".

Японското министерство на защитата счита, че КНДР разполага с задоволителен капацитет, с цел да бъде приета за нуклеарна страна. Това съгласно него се е посочило от последните й нуклеарни тествания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР