Севернокорейският лидeр Ким Чен-ун разгласи победа в битката против ковид

...
Севернокорейският лидeр Ким Чен-ун разгласи победа в битката против ковид
Коментари Харесай

Севернa Корея обяви победа в борбата срещу коронавируса

Севернокорейският лидeр Ким Чен-ун разгласи победа в борбата срещу коронавирус и подреди анулация на оптималните противоепидемични ограничавания, виведени от Пхенян през май. Това съобщи севернокорейската Централна информационна организация, показана от Ройтерс и Франс прес, заяви БНР.

Властите не са разкрили колко са потвърдените случаи на инфектирани с вируса досега, единствено че от 29 юли упорстват, че няма нови паценти. Международни организации, показани от Ройтерс, обаче значат, че посочените данни се базират на лимитирани удобни условия за тестване на популацията. Франс прес демонстрира, че в страната се приказва за " пациенти с треска ", а не за " пациенти с Ковид ".

Ким Чен-ун разгласи, че формалният брой на умрелите с вируса - 74, е " невиждано предсказание ", по отношение на други страни. Обявната " победа " идва, въпреки че в Северна Корея няма задействана имунизационна тактика. Вместо това там разчитат на локдауни и местни лекарства. Сестрата на лидера Ким Йо-чен, показана от Централна информационна организация, разгласи, че той е страдал от леки признаци на треска, и укори за навлизането на заболяването позиви, идващи от Южна Корея.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР