Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова в понеделник за промяна

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова в понеделник за промяна
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призовава Юга да се разглежда като „основен враг“, предупреждава за война

Севернокорейският водач Ким Чен Ун прикани в понеделник за смяна на конституцията, с цел да се подсигурява, че Южна Корея се преглежда като „ главен зложелател “ и предизвести страната му, че не има намерение да избегне война, в случай че тя се случи, заяви държавната медия KCNA във вторник.

В тирада пред Върховното национално заседание, Народното събрание на Северна Корея, Ким сподели, че е стигнал до извода, че обединяването с Юга към този момент не е допустимо, и упрекна Сеул, че търси колапс на режима и обединяване посредством усвояване.

Ким сподели, че конституцията би трябвало да бъде променена, с цел да се образоват севернокорейците, че Южна Корея е „ главен зложелател и неизменим главен зложелател “ и да се дефинира територията на Севера като обособена от Юга.

„ Не желаеме война, само че нямаме желание да я заобикаляме “, сподели Ким, представен от KCNA.

Северна Корея би трябвало също по този начин да възнамерява „ цялостна окупация, послушание и възобновяване “ на Южна Корея при положение на война, а южнокорейците към този момент не би трябвало да бъдат наричани свои сънародници, добав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР